Smulkiajam verslui – palankesnės sąlygos

Rajono savivaldybės tarybai patvirtinus rajono smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros (SVV) fondo tarybos pateiktus pakoreguotus Fondo nuostatus, rajono smulkiojo ir vidutinio verslo atstovams bus sudarytos palankesnės paramos sąlygos. Į smulkųjį verslą atsisuko ir šalies valdžia.

Patvirtinta rajono Verslo plėtros tarybos nuostata, kad paraiškos gali būti ne tik atnešamos  į fondą administruojantį Šakių verslo informacijos centrą, bus galima jas, pasirašytas elektroniniu parašu, atsiųsti registruotu laišku arba elektroniniu paštu. Papildomai gavus verslo bendruomenės pasiūlymų ir siekiant skatinti naujai besikuriančio verslo plėtrą, paraiškos verslo paskoloms gauti bus renkamos ne du kartus per metus, o vieną kartą per ketvirtį, taip sudarant sąlygas potencialiems paskolos gavėjams, konkuruojantiems tarpusavyje, greičiau pradėti įgyvendinti savo verslo plėtrą. Paraiškų rinkimas skelbiamas tik esant fondo finansinėms galimybėms, nes, padidinus paramos sričių skaičių ir jos dydžius, bet nepadidėjus fondo finansavimui, gali nebebūti prasmės skelbti paskutinius kalendorinių metų paraiškų rinkimus. Maksimali paramos suma padidinta iki 4 tūkst. eurų (anksčiau buvo 3 tūkst. eurų). Jaunimo verslo idėjoms įgyvendinti taip pat gali būti skiriama vienkartinė parama iki 4 tūkst. eurų.
 
Taip pat panaikinami pertekliniai (sudubliuoti) parašo rekvizitai paraiškoje ir koreguojamas pateikiamų dokumentų sąrašas – vietoj įstatų / nuostatų įvedamas įmonės registracijos pažymėjimo / ESI išrašo priedas.  

Gera žinia rajono verslininkams yra ir ta, kad neseniai Vyriausybė pritarė siūlymams, kurie gerokai palengvintų smulkiajam ir vidutiniam verslui tenkančią naštą. Jei Seimas patvirtins naujas nuostatas, smulkieji ir vidutiniai verslininkai, kurių metinės pajamos yra mažesnės nei 60 tūkst. eurų, pridėtinės vertės mokestį (PVM) galės sumokėti tik gavę atlygį už parduotas prekes ar suteiktas paslaugas, neatsižvelgdami, kada išrašyta PVM sąskaita-faktūra. Tai padėtų sumažinti vieną didžiausių smulkaus verslo problemų – apyvartinių lėšų trūkumą. Šiuo metu tokiam verslui taikoma bendra pagrindinė taisyklė, pagal kurią prievolė apskaičiuoti PVM atsiranda iš karto išrašius PVM sąskaitą-faktūrą, t. y. reikia sumokėti PVM net ir tuo atveju, kai dar nėra gauta pajamų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.