Rekonstrukcijos padariniai vis dar neištaisyti

Pirmadienį naujasis administracijos direktorius Dainius Grincevičius, Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Papievienė bei UAB „Šakių komunalinis ūkis“ inžinierius Giedrius Pulokas sprendė, kokių veiksmų toliau imtis dėl Kudirkos Naumiesčio kultūros centro rekonstrukcijos defektų šalinimo.

Maždaug prieš tris mėnesius rajono valdžios atstovai su rekonstrukcijos darbus atlikusios UAB „Verslo bitė“ atstovu Giedriumi Skorupsku susitarė, kad jo atstovaujama įmonė iki gegužės pirmųjų dienų pateiks išvadas, kada bus atlikti defektų šalinimo darbai. Tačiau išvadų pateikimas užsitęsė kur kas ilgiau. Pagaliau sulaukus „Verslo bitės“ atsakymo buvo pastebėta, kad pateiktame rašte minimi ne visi defektai, kuriuos turėtų ištaisyti įmonė, pastebėta kitų neatitikimų. Pirmadienį posėdžiavę D. Grincevičius, G. Pulokas bei A. Papievienė nusprendė, kad dar kartą kreipsis į „Verslo bitę“ ir mėgins susitarti, kad defektai būtų pašalinti kuo greičiau.
 
Po susitikimo rekonstrukcijos projekto vadovė A. Papievienė teigė, kad tie defektai, dėl kurių klausimų nekyla nei savivaldybės atstovams, nei „Verslo bitei“, bus pradėti šalinti pirmiausiai, o kai kurie, dėl kurių kyla diskusijų, kol kas palikti tolimesniam svarstymui. Vis dar viliamasi, kad defektai bus pašalinti iki vasaros pabaigos.

Nors iš pradžių buvo numatyta, kad rangovui reikės ištaisyti 36 defektus, vėliau prieita prie išvados, kad jų priežiūroje liks 24 defektai. Iš minėtųjų defektų vieni smulkesni, o kiti stambesni, ir jau dabar aišku, kad prie jų teks padirbėti. Stambesnieji darbai, kurie laukia bendrovės, – tai scenos grindų ir kitų vietų, kuriose yra mediena, sutvarkymas, nes atsiradę dideli plyšiai. Nemenkų problemų yra palėpėje, kur netinkamai prijungtos medinės konstrukcijos, kurios liečiasi su betono paviršiumi, taip pat ne visur tinkamai padengta izoliacinė plėvelė. „Verslo bitei“ teks sutvarkyti ir dvejus laiptus, vedančius į pastato priestatą, kurie taip pat spėjo sueižėti, pastebima problemų ir dėl netinkamai atlikto drenažo. Rajono savivaldybei, ko gero, teks likviduoti du defektus – sutvarkyti fasadinius laiptus ir išspręsti salėje esančio balkono problemą, nes jame sėdintys žiūrovai paprasčiausiai nemato scenos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.