Nauja organizacija – dėl geresnio atstovavimo

Rugpjūčio 25 d. Akademijoje (Kėdainių r.) Lietuvos ūkininkų sąjungos, Lietuvos žemės ūkio bendrovių, Lietuvos pieno gamintojų, Lietuvos grūdų augintojų asociacijų atstovai, įgalioti savo valdymo organų, pasirašė sprendimą įsteigti Lietuvos žemės ūkio ir maisto tarybą.

„Prašome LR Prezidentūros, LR Seimo, LR Vyriausybės, kitų valdymo institucijų žemės ūkio ir maisto bendrosios politikos, mokesčių, kitais žemės ūkio gamybos apmokestinimą reglamentuojančiais bei žemės ūkio veiklai įtaką darančiais klausimais sprendimus priimti gavus šios Tarybos pasiūlymus, nuomonę ar išvadas“, – rašoma sprendime dėl naujosios tarybos įsteigimo.
 
Pakalbintas Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidentas, Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės pirmininkas Petras Puskunigis teigė, kad iki šiol nebuvo tinkamai žemdirbius atstovaujančios organizacijos.

„Pastaruoju metu daug staigmenų žemdirbiams pateikia valdžia, tokių kaip mokesčių didinimas, leidžia įstatymus ar priima sprendimus, tiesiogiai liečiančius žemdirbius, nepasitarusi su žemdirbiškomis institucijomis. Todėl ir kuriame Tarybą iš įvairių žemės ūkio sektorių, kuri deramai, tinkamai mums atstovautų“, – kalbėjo P. Puskunigis ir pridūrė, kad savanoriškumo principu Tarybos veikloje gali dalyvauti ir kitos šalies mastu asocijuotos organizacijos.

P. Puskunigis dar patikslino, kad Taryboje visi sprendimai bus priimami bendru sutarimu. Nebus balsavimų.

„Kiekvienu klausimu diskutuosime tol, kol rasime bendrą sutarimą. Derėsimės savaitę, mėnesį ir laikysime, kad klausimas jau išspręstas, kai bus bendras sutarimas“, – patikino P. Puskunigis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.