Žvyrkeliais važinėjantiems ūkininkams jau dedamas apynasris

zenklas 12t
Nuotr. Šakių kelių valdyba kelyje Panoviai–Naudžiai apribojo važiavimą sunkiasvore technika, tačiau tokie svorio ribojimai žvyrkeliuose piktina ūkininkus.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Padaugėjus leistiną svorį ribojančių kelio ženklų, rajono ūkininkai griebiasi už galvų – kokiu būdu jiems išvežti derlių. Kelininkai ramina, kad išeitis visuomet yra.

Svorį ribojantis ženklas praėjusią savaitę atsirado kelyje Panoviai–Naudžiai po to, kai Panovių kaimo gyventojai viešai išreiškė nepasitenkinimą dėl suniokoto kelio. Panoviškiai skundėsi, kad jų automobiliai klimpo, nes viena šio kelio atkarpų dėl sunkiosios technikos provėžų tapo neišvažiuojama. Tuomet gyventojai pirštais baksnojo žemdirbių pusėn. Pasak į redakciją paskambinusio ūkininko Juozo Bartkaus, rugpjūčio 31 d. prie šio kelio ribų atsirado ženklas, kad sunkesnei nei 12 tonų technikai čia negalima važiuoti.

Ūkininkas neslėpė pasipiktinimo, kad negali pasiekti savo pasėlių ir rizikuoja gauti baudas už eismo taisyklių pažeidimą.

„Manau, kad vienareikšmiškai viena įstaiga negalėjo priimti tokio sprendimo. Valdžia griebiasi lengviausio problemos sprendimo – sustato ženklus ir jiems nesvarbu, kaip mes gabensime produkciją, čia tik Lietuvoje taip valdininkai elgiasi“, – neslėpė nepasitenkinimo Totorviečiuose gyvenantis ūkininkas.

Jis pridūrė, kad jie gali važinėti į Totorviečius nuo Sintautų. Jo žodžiais, šis kelias taip pat prastos būklės ir jei sunkiasvorė technika juo važiuos – nepataisomai sugadintas bus ir tas kelias.

Pasak Šakių kelių valdybos viršininko Antano Pauliukevičiaus, ženklas šioje vietoje įrengtas ne be reikalo, o dėl to, kad viename ruože kelias buvo visiškai sugadintas.

A. Pauliukevičius priminė: iškilus būtinybei pervežti tokiu keliu sunkesnį krovinį nei yra leista, reikia kreiptis į kelio savininką – regiono kelius. Kelio savininkas turi teisę išduoti laikinus leidimus.

„Mes pastatėm ženklą, nes kelias yra laužomas, kad net su lengva mašina pravažiuoti negalima. Gyventojai negali parvažiuoti į namus. Tai mes privalome riboti svorį, kad kelias nelūžtų. Į mus nesikreipė nė vienas ūkininkas dėl leidimo važiuoti šiuo keliu išdavimo. Man tai pikta, ar ūkininkai nežino, kur kelių tarnyba, bet skambina į laikraštį ir skundžiasi“, – svarstė A. Pauliukevičius.

Žvyrkeliams tvarkyti kelininkai pinigų taip pat stokoja, tad rajone tokie keliai natūraliai prastėja. Kelininkai teigia, kad būtent todėl kai kuriose vietose statomi kelio ženklai, ribojantys leistiną transporto priemonių masę. Deja, tokie kelio ženklai tų pačių eismo dalyvių netrukus neteisėtai pašalinami ir žvyrkeliuose vėl įsivyrauja savivalė.

A. Pauliukevičius patikino: kai baigsis žemės ūkio darbai, žiemos sezonu, kai nebus tokio intensyvaus eismo kelyje, jie svarstys, ar nuimti draudžiamuosius ženklus kelyje Panoviai–Naudžiai.

„Nė vieno dar žemdirbio pareigūnai nenubaudė, visi gana tolerantiški jų atžvilgiu“, – kalbėjo A. Pauliukevičius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.