Daugiabučių administravimas tampa konkurencingas

junevicius
Nuotr. UAB „Mano būstas“ Kauno regiono vadovas Vytautas Junevičius kalbėjo, kad bendrovė žengia į Šakius ir siūlys tik kokybišką daugiabučių priežiūrą.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Į daugiabučių administravimo rinką rajone atėjusio naujo žaidėjo UAB „Mano būstas“ Kauno regiono vadovas Vytautas Junevičius pirmadienį susitiko su rajono vadovais ir pristatė bendrovės veiklą, numatytų vykdyti darbų Šakiuose planus.  

Susitikime V. Junevičius kalbėjo, kad gyventojai turi turėti alternatyvą pasirinkti, kas Šakiuose vykdys daugiabučių namų priežiūrą.

Jo žodžiais, dėl konkurencijos daugiau naudos turi tik gyventojai.

„Mano būstas“ yra Lietuvoje žinoma daugiabučių namų administravimo įmonė, kurios paslaugomis naudojasi gyventojai visuose didžiuosiuose šalies miestuose jau 12 metų. Mes po truputį kalbamės ir su Šakių miesto gyventojais, organizuojam susirinkimus. Jau esame įsteigę savo padalinį Šakiuose, kurio pavadinimas „Nemuno būstas“, jame dirba vadybininkė, todėl gyventojai jau gali į ją kreiptis. Noriu pasakyti pirmiausia rajono vadovams, kad mes kol kas ateiname į miestą“, – kalbėjo V. Junevičius.

Pasak V. Junevičiaus, į juos jau ne kartą kreipėsi daugiabučių gyventojai, kurie planuoja pasirašyti su jais sutartis, tačiau kol kas viskas dar tik planuose.

Savivaldybės mero pavaduotoją Bernardiną Petrą Vainių domino, kokie bus paslaugų įkainiai. V. Junevičius patikino, kad jie bus mažesni nei kito administratoriaus.

Apie „Nemuno būstą“ pirmą kartą išgirdome prieš metus, tačiau, pasak V. Junevičiaus, paslaugų jie neteikė, nes reikėjo tam rimto pasiruošimo.

Pasak rajono mero Edgaro Pilypaičio, respublikinėje spaudoje vis pasirodo publikacijų apie netinkamą daugiabučių priežiūrą vykdančių įmonių veiklą. Mero žodžiais, vėliau gyventojai, sukonfliktavę su paslaugų teikėjais, eina pas rajono valdžią ir išsako tą nepasitenkinimą.

V. Junevičius patikino, kad gyventojai visada gali ieškoti kito administratoriaus, jei, pavyzdžiui, paaiškės, kad administratorius prastai vykdo savo pareigas.

Savivaldybės vadovai teiravosi, ar turi įmonė, pavyzdžiui, šilumos punktų priežiūros specialistus, kaip, atsitikus name gedimui, jis būtų šalinimas. V. Junevičius paaiškino, kad gyventojai gali susisiekti bendruoju telefonu, ateityje komanda dirbs Šakiuose, todėl jie operatyviai žada reaguoti į skubius iškvietimus. Svečias akcentavo, kad Šakių daugiabučiuose namuose mažai atnaujinta šilumos mazgų, jie siūlo gyventojams už atliktus darbus atsiskaityti dalimis.

„Mes startuosime jūsų rajone nuo tiek namų, su kiek pasirašysime sutartis. Jau dabar turime ne du ir ne tris namus, kurie nori su mumis bendradarbiauti, o daugiau. Mes esame atviri ir pasirengę bet kada susitikti su gyventojais, rajono vadovais ir spręsti problemas. Organizuojame renginius, geranoriškai bendradarbiaujame su Kauno seniūnijomis. Tokio bendradarbiavimo tikimės ir iš šakiškių“, – kalbėjo V. Junevičius ir pridūrė, kad bendrovė administruoja ir renovacijos darbus.

Kada naujoji įmonė startuos Šakiuose, parodys ateitis. Savivaldybės vadovams svarbu, kad priemonės, kuriomis viliojami žmonės pasirinkti kitą administratorių, būtų korektiškos ir gyventojai nebūtų apgauti.

Tiesa, dėl „Nemuno būsto“ veiklos tarp Šakių miesto gyventojų jau pasėtos abejonės. Netgi būta kalbų, kad reklaminė kampanija ne visai atitinka tiesą, klaidina. Štai viena moteris socialiniame tinkle rašo, kad daugiabučių namų gyventojus agituoja kauniečių įmonė „Nemuno būstas“.

„Nori, kad pereitume į jų įmonę, kad jie tvarkytų mūsų elektrą, vamzdynus, stogus ir t.t. Vienu žodžiu, nori pervilioti mus iš Šakių komunalinio. Gal Mindaugas Tarnauskas ar kiti galėtų ką nors aiškiau apie tai pakomentuoti“, – rašo moteris.

Redakcijos žiniomis, UAB „Mano būstas“ padalinys yra UAB „Namų priežiūros centras“, kurio dalininkas yra M. Tarnauskas, tad būtent jo komentaro tikriausiai ir laukė moteris.

Minėtoje paskyroje pasisakiusieji svarsto, kad abiejų minėtų įmonių atstovai turėtų susitikti su gyventojais susirinkimuose, konsultacijoms reikėtų pasikviesti ir teisininkus, nes galima, renkantis administratorių, nuo vilko ant meškos užšokti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.