Traukiasi iš Žemės ūkio rūmų valdymo

Dviejų stambiausių žemdirbių organizacijų – Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos ir Lietuvos ūkininkų sąjungos – vadovai Jonas Sviderskis ir Jonas Talmantas informavo Žemės ūkio rūmus, kad traukiasi iš žemdirbių savivaldos valdymo organų.

Žemės ūkio rūmų prezidiumas lapkričio 16-ąją kreipėsi į Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociaciją ir Lietuvos ūkininkų sąjungą, prašydamas, jog pastarosios deleguotų savo atstovus dalyvauti Žemės ūkio rūmų veikloje. ŽŪR Prezidiumas pažymėjo, jog abiejų organizacijų atstovų dalyvavimas Žemės ūkio rūmų veikloje yra labai svarbus, siekiant užtikrinti kokybišką ir dalykinį bendravimą ir bendrų sprendimų priėmimą.
 
Pasak Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidento, Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės pirmininko Petro Puskunigio, Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacija ir Lietuvos ūkininkų sąjunga neišsižada ŽŪR narystės, tačiau jų vadovai atsisako dalyvauti valdymo organų veikloje ir dalytis atsakomybe dėl priimamų sprendimų, kurie netenkina juos delegavusių žemdirbių.

„Šiuo metu rūmuose situacija išties yra sudėtinga. Jie tiesiog visiškai žemdirbiams neatstovauja. O atstovavimo žemdirbiui ypač tokiu sunkmečiu labai reikia, kalbantis su naująja valdžia, kuri skelbia įvairias ne itin palankias mums reformas“, – kalbėjo P. Puskunigis.

Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacija, Lietuvos ūkininkų sąjunga ir dar kelios žemdirbių organizacijos yra įsteigusios Žemės ūkio ir maisto tarybą, kuri, jų manymu, leis geriau atstovauti savo organizacijų narių interesams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.