Zanavykų bankelis priėmė laikmečio iššūkius

zanavyku bankelis
Nuotr. Bankelio administracija egzaminą išlaikė puikiai, iškabas ir visą dokumentaciją pasiruošė dar praėjusiais metais, kad įžengus į Naujuosius jau viskas būtų paruošta.

Asta GVILDIENĖ

Metų sandūra pažymėjo svarbų Lietuvos finansų rinkos įvykį – kredito unijų reformos pabaigą. Pokyčiais pažymėta ir Zanavykų bankelio Naujųjų pradžia. Savo veiklos 20-metį jis pasitinka su nauja iškaba „KREDA“. Tai jungtinė organizacija, vienijanti dešimt kredito unijų.

Atsižvelgus į Europos Sąjungos reikalavimus ir Lietuvoje susiklosčiusią situaciją, 2017 m. buvo priimtas sprendimas – pertvarkyti kredito unijų sistemą. Kredito unijoms buvo suteikta teisė nieko nekeisti ir likti toje pačioje sistemoje, tapti bankais arba jungtis į naują organizaciją.

Pasak kredito unijos Zanavykų bankelis valdybos pirmininkės Aušrelės Pukinskienės, šiuos pokyčius nulėmė tokios priežastys, kaip atskleisti kai kurių kredito unijų piktnaudžiavimo atvejai, būtinybė stiprinti kapitalą, rūpinantis žmonių gerove. Be to, bankrutuojančios kredito unijos su savimi nusinešdavo ir indėlių draudimo pinigus.

Praėjusių metų pradžioje Zanavykų bankelio valdybos narių susirinkime buvo apsvarstytos visos sistemos pertvarkymo galimybės ir nuspręsta kartu su dešimčia bendraminčių burtis į naują komandą ir įsteigti Jungtinę centrinę kredito uniją „Kreda“. Mat ankstesnėje, 60 kredito unijų vienijančioje organizacijoje, A. Pukinskienės teigimu, buvo pasigesta naujoviško, verslininkiško požiūrio ir darbo tvarkos.

Šiandien naujoje organizacijoje „Kreda“ partnerystės pagrindais dirba Raseinių kredito unija, Akademinė kredito unija, Ignalinos kredito unija, Biržų kredito unija, kredito unija „Kupiškėnų taupa“, Šilalės kredito unija, Pareigūnų kredito unija, Joniškio kredito unija, Gyventojų ir smulkaus verslo kredito unija ir Zanavykų bankelis.

„Žinoma, kažko naujo kūrimas – visada didelis iššūkis. Reikėjo gauti ir naujas licencijas, patvirtintas tiek Lietuvos banko, tiek ir atitinkamų Europos Sąjungos institucijų. Jų laukėme nuo liepos mėnesio. Viskas sukosi biurokratiniuose ratuose, kol paskutinėmis metų dienomis pagaliau buvo suforminta ir įregistruota“, – prisiminė valdybos pirmininkė.

Europos centrinis bankas kartu su Lietuvos banku, vadovaudamiesi Europos Sąjungos teisės aktais, licenciją kredito unijai išdavė 2017 metų gruodžio 21 d.

Iš tiesų pertvarkos – didelis nepatogumas. Keičiasi pavadinimas, blankai, formos, antspaudai. Viską reikia perdaryti, sutvarkyti. A. Pukinskienė džiaugėsi jaunu ir darbščiu kolektyvu, kuris susitvarkė su visais pokyčiais.

„Jei įmonėje vyrauja pensinė nuotaika, tada tu nieko nenori. Belieka tik prastumt dienas ir viskas, – sakė Zanavykų bankelio vadovė. – Jei komanda pasirengusi priimti gyvenimo iššūkius – viskas eina kaip iš pypkės.“

Be to, reikia nepamiršti, kad nuo šių sprendimų priklausys dešimties Zanavykų bankelyje dirbančių žmonių gerovė. Taip pat pagerės paslaugų kokybė Zanavykų bankelio nariams, kurių yra virš 4400.

„Tai mūsų žmonės. Norime būti arčiau jų, – tvirtino valdybos pirmininkė. – Galbūt todėl specializuoto banko kurti ir nesiėmėme. Bankelyje išlikęs betarpiškas bendravimas su klientais, yra ir internetinė bankininkystė.“

Nauji metai, nauji vėjai. Nepatogumus mažiausiai turi jausti paprasti žmonės. Kad nebūtų trukdžių ir nesklandumų, bankelio administracija egzaminą išlaikė puikiai, iškabas ir visą dokumentaciją pasiruošė dar praėjusiais metais, kad įžengus į Naujuosius jau viskas būtų paruošta.

„Tikimės, kad priėmėme geriausią sprendimą, kokį tik galėjome priimti,“ – patvirtino A. Pukinskienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.