Miškų urėdijų reforma pajudėjo

Sausio 8 d. įregistruota nauja Valstybės įmonė – Valstybinių miškų urėdija (VMU). Ji apjungs visas 42 šalies urėdijas, kurios palaipsniui bus jungiamos ir taps 26 regioniniais padaliniais. Laikinai naujosios įmonės Šakių padaliniui vadovaus vyriausiasis inžinierius Gintaras Bacevičius.

Kaip informavo Aplinkos ministerijos Viešųjų ryšių skyrius, iš užimamų pareigų bus atšaukiamas 21 likęs urėdas. Pirmadienio rytą kalbintas Šakių miškų urėdijos urėdas Sigitas Tamošaitis kol kas dirbo ir teigė, kad jokių nurodymų apie atleidimą iš užimamų pareigų negavo.
 
Naujos Valstybinės įmonės regioninių padalinių nuostatai ir jų vadovų pareigybės aprašymai yra tikslinami ir netrukus bus pradėti konkursai šioms vietoms užimti. Iki tol laikinai padaliniams vadovaus paskirti urėdijų darbuotojai. Šakių padaliniui, kuriam, kol konkurso būdu bus paskirtas nuolatinis vadovas, laikinai vadovauti paskirtas vyriausiasis inžinierius G. Bacevičius.

Aplinkos viceministras Martynas Norbutas teigė, kad VMU veiklą pradėjo reorganizavus Lietuvos miškotvarkos institutą, įsikūrusį Kaune. Prie jos vėliau bus prijungta Generalinė miškų urėdija, tad kol kas valdymo centras veiks Vilniuje. Kur įsikurs naujoji įmonė, metų viduryje spręs jos vadovybė. Aplinkos ministerijos pozicija nesikeičia – tinkamiausia vieta tam būtų Katinų kaimas Panevėžio rajone.

VMU laikinai vadovaus buvęs Panevėžio miškų urėdas Valdas Kaubrė, laikinai ėjęs Lietuvos miškotvarkos instituto vadovo pareigas. Šios savaitės pabaigoje bus paskelbtas pakartotinis konkursas naujosios VĮ direktoriaus pareigoms užimti.

Kaip teigia Aplinkos ministerija, vienas pirmųjų naujosios įmonės darbų – valstybinių miškų paėmimas iš Nacionalinės žemės tarnybos. Šią savaitę taip pat VMU padaliniai gaus Valstybinės miškų tarnybos leidimus kirsti mišką. Tikimasi, kad centralizuotas medienos kirtimas leis skaidriau valdyti valstybinių miškų kirtimą, gauti ekonominės naudos. Užbaigus pertvarką, kasmet bus sutaupoma apie 10 mln. eurų įmonės lėšų ir iki 3 mln. eurų iš valstybės biudžeto.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.