Šakiečiams – dvi turizmo nominacijos

bernotaite tura
Nuotr. Šakių turizmo ir informacijos centro direktorė Ieva Bernotaitė nominuota geriausia turistinės informacijos specialiste.


Sausio 25 d. M. K. Čiurlionio namuose Vilniuje Turizmo rinkodaros asociacija nominavo praėjusių metų geriausius iš geriausiųjų. Džiugu, kad aukštai įvertinta ir geriausia turistinės informacijos specialiste nominuota Šakių turizmo ir informacijos centro (TIC) direktorė Ieva Bernotaitė, o 2017 m. maitinimo įmonės nominaciją gavo UAB „Gulbelė“.
 
Laimėtojai buvo išrinkti ne pagal balsus internete – buvo atsižvelgta į kruopščius ir originalius darbus turizmo srityje.

UAB „Gulbelė“ edukacija „Zanavykų ragaučius“, vykdoma Zyplių dvaro virtuvėje įsikūrusiame restorane „Kuchmistrai“, per praėjusius metus daugiau nei du kartus padidino lankytojų srautą ir organizatorių pajamas. Siekiant puoselėti ir garsinti zanavykų virtuvės tradicijas, degustacijos metu gaspadinė ir mergučės pasitinka svečius ne tik su krašto patiekalais ir gėrimais, bet gražia zanavykiška šnekta sukuria tikrų tikriausią teatralizuotą vaidinimą.

Šakių TIC direktorė I. Bernotaitė, kaip minėta, gavo geriausios turistinės informacijos specialistės nominaciją.

„Nesitikėjau tokio įvertinimo. Jaučiuosi taip, lyg vėl būčiau gavusi pirmąją stipendiją, – po nominacijos įteikimo atviravo I. Bernotaitė. – Mane pastebėjo, įvertino, vadinasi, einu teisinga linkme. Man tai svarbu.“

Centro direktorės teigimu, nors nominacija ir buvo įteikta jai, tačiau vienas lauke ne karys. Prie šio įvertinimo daug prisidėjo jos kolegė Aušra Valinskytė, visi turizmo verslai, dalininkai, partneriai, rajono savivaldybės valdžia. Su dideliu užsidegimu ir jaunatvišku maksimalizmu per praėjusius metus buvo padaryta daug darbų, kurie atnešė Šakiams žinomumą.

„Ačiū Arūnui Tarnauskui ir UAB „Gulbelė“, kurie padėjo su teisinėmis ir prekybinėmis konsultacijomis, Šešupės euroregiono turizmo informacijos centrui ir Vitui Girdauskui už pagalbą projektinėse veiklose, rajono savivaldybės merui Edgarui Pilypaičiui, Kultūros ir turizmo skyriui, kurie ėjo į dialogą, pasitikėjo ir palaikė, buvo padidintas ir mūsų biudžetas“, – dėkojo I. Bernotaitė.

Ir štai bendras rezultatas. Maždaug 60 kartų Šakių turizmo informacijos centras buvo paminėtas įvairiose respublikinės žiniasklaidos priemonėse, dalyvavo šventėse, Turizmo ir Gido dienose, prisistatė Kauno mugėje, apjungė amatininkus, kad savi, o ne svetimi gamintų suvenyrus su mūsų krašto simbolika, organizavo Kaimynų dieną, į kurią atvyko penketo savivaldybių atstovai ir atvežė savo turizmą, vyko konferencijos, Facebook ir svetainė buvo užpildyta nuotraukomis, paviešinti nauji maršrutai, pradėtas naudoti Instagram, sėkminga pernykštė „Adventur“ paroda, kurios koncepciją šiemet nusikopijavo labai daug stendų, ir t.t.

„Jei turizmas yra verslas, tai į jį ir buvo pažiūrėta kaip į verslą: įkainuotas gidų darbas, sudaryti nauji maršrutai, įvardytos jų kainos. Nuspręsta ne kitų keliones pardavinėti ir vizas gaminti, o tapti komunikacijos centru, populiarinančiu Šakių turizmo potencialą, visomis išgalėmis besistengiančiu į savo kraštą pritraukti kuo daugiau lėšų. Visų Šakiuose laukiame kaip ponų ir esame pasiruošę atvykusiems suteikti poniškas privilegijas“, – patikino turizmo informacijos centro direktorė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.