Posėdžiavo Verslo taryba

Vasario 5 d. rajono savivaldybės mero Edgaro Pilypaičio kabinete vyko Verslo tarybos posėdis, kuriame buvo aptartas Verslo plėtros strategijos įgyvendinimo veiksmų planas ir 4M (maistas, mediena, metalas, mokslas) įgyvendinimo specializacija. Buvo teikiamos savivaldybės ir privataus verslo iniciatyvos.

Kalbėdami apie 4M  specializaciją susirikusieji svarstė, kokius konkrečius rajono objektus įtraukti į bendrą apskrities specializaciją, nes tai turėtų būti padaryta iki vasario 15 d. Svarstyta, kaip aktyvinti, padėti bei sudaryti sąlygas, kad rajone sukuriama bei užauginama žaliava būtų ne tik išvežama, bet čia ir perdirbama. Bandyta įsivardyti ir kliuvinius, kurie priklauso nuo savivaldos, kuriuos reikėtų šalinti norint sėkmingai įgyvendinti verslo plėtrą ir siekti, kad taptume patrauklesnis verslui regionas.
 
Verslo atstovai Marijampolės regionui siūlė pateikti 4M specializacijos projektą „Šakių rajono mokyklos zanavykų verslui“. Mat šiuo metu rajono moksleiviai mažai susipažindinami su galimybėmis baigus vidurinę mokyklą rinktis su vietos verslo poreikiais susijusią profesiją ir gauti darbą savo gyvenamojoje vietovėje. Planuojama parengti unikalią mokinių pritraukimo į zanavykų verslą programą – kasmet pilotinio projekto metu 3–5 mokyklų mokinius nuo 5–6 klasės technologijų pamokose praktiškai supažindinti su rajonui reikalingomis profesijomis, sudarant galimybę vasaros atostogų metu įsidarbinti patikusiose įmonėse. Šį projektą planuojama pradėti įgyvendinti nuo 2019m. Skaičiuojama, kad jo įgyvendinimui – mokymo kursams, programų parengimui ir vasaros praktikoms – reikėtų apie 150 tūkst. eurų. Finansavimo šaltiniai – ES fondų ir savivaldybės biudžeto švietimo reikmėms skiriamos lėšos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.