Egzaminas – ekonominių žinių patikrinimui

Nacionalinis ekonomikos egzaminas, kuriuo skatinama daugiau domėtis ekonomika ir „pasimatuoti“ savo ekonomikos žinias, pirmą kartą Lietuvoje vyks kovo 13 dieną.  

Šiam projektui susivienijo tie, kurie rūpinasi ekonominiu švietimu: visų šalies universitetų ekonomikos fakultetai, švietėjiškos organizacijos ir geriausi ekonomikos mokytojai. Visi jie kuria egzamino užduotis, apdovanos nugalėtojus.
 
Dalyviai varžysis trijose kategorijose: bus išrinktas ekonomiškai raštingiausias moksleivis, studentas ir pilietis. Kiekvienos kategorijos laimėtojas bus apdovanotas piniginiu prizu – 500 eurų. Išskirtinis prizas – vadovėlių „Ekonomika per 31 valandą” komplektai bus skirti aktyviausiai mokyklai.

Egzamino klausimai apims svarbiausias ekonomikos temas: pagrindinius principus, asmeninius finansus, verslumą, ekonominę politiką, tarptautines rinkas. Klausimai kvies mąstyti, o ne prisiminti faktus ar apibrėžimus.

Lietuvos penkiolikmečių finansinį raštingumą vertinęs Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) tyrimas atskleidė, kad atsiliekame nuo kaimynų lenkų ir rusų. Pagal tai, ką mūsų mokiniai žino apie asmeninį biudžetą, taupymą, investavimą, pajamų mokesčius ir finansines paslaugas, esame 11–12 vietoje iš 15 tyrime dalyvavusių šalių. Tos pačios organizacijos 2015 m. atliktas vertinimas taip pat rodo, kad ir suaugusiųjų finansinio raštingumo žinios atsilieka nuo EBPO šalių vidurkio.

Egzamino pradžia kovo 13 d., 11 val., laikyti jį galės interneto svetainėje www.ekonomikosegzaminas.lt

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.