Lietuvą apjuosianti kelionė – traktoriumi

traktorius case
Nuotr. Iš Lukšių į šimtmečio kelionę traktorius buvo iškilmingai išlydimas pirmadienį apie 11 val.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

UAB „Dotnuva Baltic“, žemės ūkio srityje dirbanti kompanija, ketina ypatingai pasveikinti Valstybės atkūrimo 100-metį švenčiančią Lietuvą – traktoriumi „Case IH“ apvažiuoti Lietuvą.

1200 kilometrų kelionė truks 10 dienų. Pirmadienį Lukšių žemės ūkio bendrovėje (ŽŪB) vyko traktoriaus išlydėtuvės.

Vasario 19 d. UAB „Dotnuva Baltic“ komanda atvyko į Lukšių ŽŪB. Lukšių bendruomenė juos pasitiko su arbata, kvietė pasišildyti prie laužo ir vaišino sūriu.

Pasak UAB „Dotnuva Baltic“ traktorių produktų vadybininko Mariaus Pranaičio, šiai kelionei pasirinktas šalies pasieniu einantis kelias, kurį numatoma įveikti nauju, lietuviška simbolika papuoštu traktoriumi „Case IH Optum 300 CVX“.

„Valstybės atkūrimo 100-metį nusprendėme atšvęsti kitaip. Mūsų bendrovė yra įsikūrusi Lietuvos centre – Dotnuvoje, Kėdainių rajone. Mūsų klientai ūkininkai yra nuo mūsų nutolę ganėtinai toli, todėl mūsų noras yra aplankyti tuos ūkininkus, kurie gyvena pasienyje“, – kalbėjo M. Pranaitis ir pridūrė, kad kelionės pradžią pasirinko Lukšių ŽŪB, nes lukšiečiai yra puikūs partneriai.

Lukšiečiai taip pat išbandė šio galingo traktoriaus „Case IH“ privalumus ir apsuko kelis ratus bendrovės teritorijoje.

Į 100-mečio kelionę „Dotnuva Baltic“ darbuotojai pasiėmė dėkingumo simbolį – duonos kepalą. Pasak kalbintų svečių, lietuviui duona – ypatingas žmonių bendrystės simbolis. Su duona susijusi ir „Dotnuva Baltic“, ir žemdirbių veikla. Duonos kepalas buvo įteiktas ir Lukšių ŽŪB vadovui Jonui Pranaičiui.

„Kiekviename rajone aplankysime ūkininkus ir bendruomenes, jiems taip pat įteiksime po duonos kepalėlį, nes mums rūpi visoje šalyje dirbantys žemdirbiai“, – sakė „Dotnuva Baltic“ atstovas M. Pranaitis.

Iš Lukšių į šią šimtmečio kelionę traktorius buvo iškilmingai išlydimas pirmadienį apie 11 val. Prie vairo sėda „Dotnuva Baltic“ Vilkaviškio filialo serviso inžinierius Aistis Kirša, traktorius greitai tolsta...

Iš Šakių rajono traktorius pajudėjo link Matlaukio kaimo Vilkaviškio rajone, tada keliaus į Varėnos rajoną, iš ten – į Šalčininkų, Vilniaus, Švenčionių, Ignalinos, Rokiškio, Biržų, Pasvalio, Pakruojo, Joniškio, Žagarės, Akmenės, Mažeikių, Skuodo, Kretingos, Klaipėdos, Šilutės rajonus, Pagėgių savivaldybę ir galiausiai sugrįš į pradinį kelionės punktą – Lukšius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.