Pirmininko rinkimus atidėjo

verslo taryba
Nuotr. Verslo tarybos nariai diskutavo apie verslo liudijimus, verslo strategiją, aptarė ir kitus klausimus.


Praėjusį ketvirtadienį į posėdį rinkosi Šakių rajono verslo taryba. Kaip pripažino Tarybos pirmininkė Raminta Jakelaitienė, yra juokaujančių, kad gal renkamasi per dažnai, bet ji džiaugiasi, kad apskritai kalbamasi, diskutuojama, nes nuo to prasideda ir didesni darbai.
 
Tiesa, Verslo tarybos posėdžio metu buvo numatyta rinkti naują pirmininką. Pagal rotaciją postas turėjo atitekti žemdirbiams, bet, esant tik vienam iš keturių jų atstovų, rinkimai nukelti kitam susitikimui. Susirinkusieji nuodugniai aptarinėjo jau anksčiau tarybos patvirtintą verslo strategiją ir vylėsi, kad ji nenuguls stalčiuose. Šakių verslo ir informacijos centro vadovė Daiva Palukaitienė prasitarė, kad jau balandį su Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmais planuojamas rengti forumas, tad siūlė teikti siūlymus, o vėliau ir aktyviai dalyvauti renginyje.

Kalbėta ir apie verslo liudijimus, kuriuos dažnai lengvatinėmis sąlygomis išsiima darbo biržos klientai, bet pasitaiko ir piktnaudžiavimo atvejų, tad nuspręsta šiuo klausimu pasidomėti labiau.

„Mes gal nelabai ir matome prasmės mažinti mokestį, nes ir taip tuo piktnaudžiaujama“, – sakė D. Palukaitienė.

Rasita Grincevičienė prisiminė ir per Verslo pusryčius iškeltą mintį, kaip verslo liudijimą pakeisti individualios veiklos pažymėjimu. Tačiau čia, kaip sakė R. Jakelaitienė, nacionalinės politikos klausimai, bet ji ragino nelikti abejingiems ir teikti siūlymus, nes jei nebus jokių siūlymų iš regionų ir iniciatyvos iš apačios, tikrai niekas viršuje neišgirs.

Kalbant apie nekilnojamojo turto mokesčio klausimą, Verslo tarybos pirmininkė priminė, kad šio mokesčio surenkama apie 350 tūkst. eurų per metus, o D. Palukaitienė patikslino, kad apie 35 tūkst. iš jų gauna Verslo plėtros fondas.

„Kalbėdama apie poreikį galiu pasakyti, kad renkame paraiškas paskoloms. Aišku, dar pateiktos paraiškos neturime nė vienos, bet tų, kurie buvo atėję, skambino, teiravosi, tai turėjome kokius aštuonis“, – informavo D. Palukaitienė, pridūrusi, kad susidomėjimas didesnis nei anksčiau.

„Jei bus vykdoma nuosekli politika, tai į tą fondą kiekvienais metais skiriamos lėšos auga, senos grįžta, tai fondelis po 10 metų taps visai svariu reikalu“, – mąstė Arūnas Tarnauskas.

Susitikimo metu aptarti ir kiti einamieji klausimai, kalbėta apie poreikį rengti įvairius mokymus verslo tematika, kviestis lektorius ir kaupti žinias. Taip pat prabilta apie savivaldybės galimybę dengti vasarą įsidarbinančių moksleivių „Sodros“ įmokas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.