Rajone toliau plečiama centralizuota nuotekų sistema

nuotekos
Nuotr. Įgyvendinus projektą „Nuotekų surinkimo tinklų statyba Griškabūdyje“, miestelyje visi gyventojai turės galimybę prisijungti prie centralizuotos nuotekų sistemos.

Įpusėjus vasarai Griškabūdyje dūzgia ne tik bitės, bet ir UAB „Statybų ritmas“, kuri miestelyje nuo gegužės vidurio tiesia nuotekų tinklus. Didžioji dalis Griškabūdžio gyventojų jau kuris laikas turi galimybę prisijungti prie centralizuotų nuotekų tinklų, tačiau, įgyvendinus projektą „Nuotekų surinkimo tinklų statyba Griškabūdyje“, miestelis taps pirmuoju rajone, kur centralizuota nuotekų tvarkymo sistema galės naudotis beveik visi gyventojai.
 
Po pirmojo projekto „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra Šakių rajone“ etapo prie nuotekų tinklų Griškabūdyje prisijungė 170 būstų, pabaigus antrą etapą prie centralizuotos nuotekų sistemos turės galimybę prisijungti dar 82 būstai. Numatyta, kad UAB „Statybų ritmas“ paklos 3,84 km naujų nuotekų tinklų miestelyje. Įgyvendinant pirmąjį projektą, miestelyje buvo tiesiami ne tik nuotekų tinklai, bet pastatyta ir nuotekų valykla, siurblinės, nuotekų kėlyklos. Tada Griškabūdžio miestelio nuotekų tinklų statyba kainavo 1,3 mln. eurų. Dabartinės sutarties vertė yra 447 tūkst. 699 eurai.

Jeigu prieš porą metų viešai buvo galima išgirsti seniūnų nuomonę, jog gyventojai nenori jungtis prie centralizuotos nuotekų sistemos dėl finansinių ir kitų priežasčių, tai dabar, kaip tikino įmonės UAB „Šakių vandenys“ projektų vadovas Rimantas Vensas, Griškabūdis buvo viena iš tų rajono vietovių, kur gyventojai bene pirmiausiai ėmė uoliai naudotis šiomis paslaugomis. Atsižvelgdama į tai įmonė nuotekų tinklą pirmiausia pradėjo išplėsti Griškabūdyje. Rugpjūčio viduryje nuotekų tinklų plėtra pagal naują projektą prasidės Kudirkos Naumiestyje, taip pat šiuo metu vyksta pirkimai ir kitais metais nuotekų tinklų sistemą numatyta plėsti Šakiuose. Kaip sakė įmonės UAB „Šakių vandenys“ direktorius Kęstutis Vilkauskas, įgyvendinus nuotekų sistemų projektus didžiojoje rajono dalyje, prie centralizuotų nuotekų sistemų jau yra prisijungę 90 proc. gyventojų.

Šiuo metu Griškabūdžio miestelyje rangovai kai kuriose gatvėse jau paklojo nuotekų vamzdžius, tačiau tai dar toli gražu ne pabaiga. Kaip aiškina R. Vensas, darbai bus atlikti iki galo tada, kai rangovai įrengs šulinukus, atvadus, atstatys kelio dangą. Anot R. Venso, iki šios dienos 30 proc. darbų Griškabūdyje jau yra padaryta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.