Patvirtinti žemės nuomos mokesčio tarifai

Penktadienį Šakių rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo patvirtinti nuomos mokesčio už valstybinę žemę tarifai.
 
Taryba nustatė mokesčio už valstybinę žemę, išnuomotą ne aukciono būdu, tarifus: už žemės ūkio paskirčiai išnuomotą žemę – 3 proc., už kitoms reikmėms išnuomotą žemę – 2,5 proc., už žemę prie daugiabučių namų – 1 proc., apleistai ir nenaudojamai visų paskirčių žemei – 4 proc. žemės vertės.
 
Taryba įpareigojo seniūnus iki rugsėjo 1 d. pateikti informaciją apie išnuomotus, bet nenaudojamus arba apleistus (jei tokių yra) visų paskirčių žemės sklypus.

Vienbalsiai pritarta atleisti nuo žemės nuomos mokesčio mokėtojus, kurių mokėtinas mokestis neviršija 2 eurų.

Rajono politikai pritarė siūlymui 10 metų nuo žemės nuomos mokesčio atleisti verslo įmones, pasirašiusias investicijų sutartis ir investavusias į verslo plėtrą Šakių rajono savivaldybės teritorijoje ne mažiau kaip 100 tūkst. eurų bei sukūrusias ne mažiau kaip 5 ilgalaikes darbo vietas.

Žemės nuomos mokestis turi būti sumokėtas iki lapkričio 15 dienos.

2017metais buvo apmokestinta ir žemė prie daugiabučių namų (surinkta 5092 eurų). Žemės sklypų, apmokestintų maksimaliu 4 proc. tarifu, 2017 metais nebuvo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.