Miškininkai turi galimybę pasinaudoti parama

Nuo rugsėjo 3 d. miško valdytojai Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA) galės teikti paraiškas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Investicijos į miško plotų plėtrą ir miškų gyvybingumo gerinimą“ veiklos sritį „Miškams padarytos žalos prevencija ir atlyginimas“.

Paraiškos bus renkamos iki spalio 31 d. Pagal šią veiklos sritį remiamos veiklos – miškų priešgaisrinės apsaugos infrastruktūros kūrimas, miškų gaisrų stebėsenos ir pranešimo apie juos įrangos diegimas ir gerinimas, stichinės nelaimės pažeisto miško atkūrimas.
 
Ar mūsų rajone atsiras besikreipiančiųjų tokios paramos, iš anksto sunku pasakyti. Kaip sako Valstybinės miškų tarnybos Marijampolės teritorinio poskyrio vyriausiasis specialistas Algirdas Dičpinigaitis, jų tarnyba apie pareiškėjus sužino tik tada, kai NMA paprašo jų patikrinti savininkų pateiktus duomenis, tačiau ne visais atvejais.

Ne visi miškų savininkai žino, kad jie turi galimybę pasinaudoti vienkartinėmis išmokomis jaunuolyno, kurio amžius yra nuo 6 iki 20 metų, ugdymui. Tai parama privačių miškų savininkams, kurie privalo rūpintis ir prižiūrėti iškirstas privačių miškų teritorijas. NMA skiria vienkartinę išmoką (197 eurus hektarui) už jaunuolyno ugdymo darbus miškuose. Norint gauti šią išmoką, miško savininkams būtina kreiptis į NMA bei būti deklaravusiems savo valdomo miško plotus. Gyventojai, šiais metais norintys gauti išmoką, turėtų paskubėti, nes miškų plotus deklaruoti privaloma iki rugpjūčio 31 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.