Pirkėjai teigiamai vertina bendradarbiavimą

Regionų parduotuvės vasaros metu itin glaudžiai bendradarbiauja su vietiniais ūkininkais. Taip siekiama, kad produkcija kuo greičiau pasiektų pirkėją.

Kaip rašoma UAB „Gulbelė“ pranešime žiniasklaidai, patogumas, kokybė ir kaina regionuose yra lemiantys kriterijai pirkėjams renkantis prekes, mat daug ką galima įsigyti turguje ar užsiauginti patiems. Be to, nedidelės regioninės parduotuvės smulkiesiems ūkininkams suteikia galimybę be papildomų tarpininkų parduoti savo derlių.
 
Šakių rajono Liepalotų kaime 38 ha daržovių ūkį jau šešerius metus valdantis Tomas Skaizgirys tikina, kad smulkieji ūkininkai nori dirbti ir su didžiaisiais prekybos centrais, tačiau jų galimybės ribotos. Be to, regionų parduotuvės į kintančią pasiūlą reaguoja žymiai lanksčiau.

Anot A.Tarnausko, mažosios parduotuvės noriai įsileidžia ūkininkų produktus, tačiau atidžiai stebi pirkėjų reakciją į juos ir teiraujasi nuomonės. Atsižvelgdami į pirkėjų poreikius verslininkai atsirenka ūkininkus, su kuriais nuolat bendradarbiauja. Svarbu ne tik kaina bei kokybė, bet ir paties ūkininko darbo metodika, netgi reputacija.

Ūkininkas T. Skaizgirys sako, kad šiandien pirkėjai renkasi ne tik šviežią bei kokybišką produktą, bet vis dažniau domisi jo kilme. Kaip pastebi kitas Šakių rajono ūkininkas Valdas Juška, atradę jiems patinkančius produktus žmonės nevengia dėl jų važiuoti ir didesnį atstumą.

„Kaip rodo praktika, tiesioginės reklamos mums nereikia, rekomendacijos sklinda iš lūpų į lūpas. Sulaukiame skambučių ir iš kitų miestų. Be to, socialiniai tinklai itin galingi: paskelbiu žinutę, kad jau turiu daržovių, ir žmonės klausia, kokiame prekybos centre galima rasti mano produkcijos“, – pastebi V. Juška.

Ūkininkų teigimu, didiesiems prekybos tinklams jie per maži, o savarankiškai realizuoti produkciją nėra lengva. Kruopščiai savo kaštus skaičiuojantys ūkininkai renkasi nedideles regionų parduotuves dar ir dėl to, kad, išvežiojant produkciją į didžiuosius miestus, žymiai išauga produktų kaina.

Anot T. Skaizgirio, jei ūkininkas neturi nuosavo transporto, bendradarbiavimas su regionų parduotuvėmis ar tinklais yra paprastesnis, nes administravimas ir logistika vyksta toje pačioje vietoje, o  didžiuosius prekybos tinklus pavyksta pasiekti tik sukūrus kooperatyvą, o tam jau reikalingi tarpininkai. V. Juška antrina, kad pardavimo apimtis ir yra esminis kriterijus, siekiant bendradarbiavimo su prekybos milžinais.

 „Bendradarbiavimas su vietos ūkininkais stipriai prisideda prie krašto ekonomikos skatinimo. Nuolat ieškome naujų galimybių šioje srityje, jaučiame didelį pirkėjų susidomėjimą vietos ūkininkų produkcija“, – sako regioninių parduotuvių tinklo „Gulbelė“ savininkas Arūnas Tarnauskas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.