Po medaus mėnesio su savimi – rūbai taurioms moterims

aida baranauskaite
Nuotr. Mokymus vedanti ir rūbus kurianti Aida Baranauskaitė pripažįsta, kad jai svarbu daryti tai, ką mėgsta, ir jaustis lyg dainuotų širdis. Jei nedainuoja – ne jai.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Iš Šilgalių (Slavikų sen.) kilusi, Šakiuose mokyklą baigusi Aida Baranauskaitė nuo studijų gyvena sostinėje, kartais tenka blaškytis tarp Kauno ir Vilniaus, tačiau vilniete savęs nelaiko. Kaip ir šakiete. Pirmiausiai sako esanti lietuvė. Veikli moteris apie 11 metų dirba vienoje inovatyviausių mokymų ir konsultacijų bendrovėje „TMD partners“, o prieš dvejus metus su bendraminte sukūrė prekės ženklą „Tauri Look“ ir ėmė kurti rūbus biure dirbančioms moterims.

Užaugo organizacijoje

A. Baranauskaitė jau penkmetį veda mokymus apie aptarnavimą, bendradarbiavimą, pardavinėjimą, komunikaciją, moko, kaip pasiekti aukštesnių rezultatų, efektyviau dirbti ir pan. Sektoriai, su kuriais dirba, taip pat labai įvairūs – ne tik verslo organizacijos, bet ir bankai, teismai, aludariai, logistikos įmonės...

aida2
Nuotr. Aida Baranauskaitė veda mokymus apie aptarnavimą, bendradarbiavimą, pardavinėjimą, komunikaciją, moko, kaip pasiekti aukštesnių rezultatų, efektyviau dirbti. Ji pripažįsta, kad ne studijos, bet ši įmonė jai buvo ir bakalauras, ir magistras, ir doktorantūra.

„Aš šioje organizacijoje ir užaugau, ir subrendau. Man ji ir bakalauras, ir magistras, ir doktorantūra, o ne išsilavinimas, kurį gavau“, – sako A. Baranauskaitė, atskleidusi, kad būtent darbe sutiko ir savo antrąją pusę.  

Visgi darbas nėra lengvas, tenka atiduoti daug savęs, reikia augti ir tobulėti, tad maždaug prieš dvejus metus Aida atsidūrė savotiškoje duobėje ir klausė savęs – o kas toliau? Apie ką čia viskas ir kodėl? Pasiėmė pusantro mėnesio atostogas net nežinodama, ar po jų grįš į tą patį darbą, tačiau ir tikslų ieškoti kito nekėlė.

„Tas laikotarpis man buvo savotiškas medaus mėnuo su savimi“, – išduoda pašnekovė, pridurdama, kad niekur nevyko, buvo namie, užtat kada panorėjusi ėjo pasivaikščioti, užsiiminėjo joga, ramiai gėrė kavą, meditavo ar apskritai nieko neveikė.

Atrado formulę

Būtent tuomet ir gimė idėja kurti drabužius, tačiau atlikusi tyrimą suprato, kad rinka gana užpildyta.

Visgi aiškiai žinojo, kad ji to nori ir lyg ženklas net laikrodžių taisykloje už akių užkliuvo užrašas – „Daryk, ką mėgsti ir ko nori širdis, o pinigai ateis patys“. Tad ryžosi imtis naujovių, nors pradžioje tikslo kurti įmonę tikrai neturėjo. Tikriausiai protas, kaip sako Aida, būtų palaidojęs bet kokias svajones, nes tik pagalvojus apie tai kyla mintys apie apyvartines lėšas, įsipareigojimus ir t.t. Gal todėl, kad svajonės link ėjo žingsnelis po žingsnelio, viskas ir pavyko. Grįžo ji ir į darbą, tik sako atradusi formulę, kaip ir dirbti, ir būti laiminga bei moteriška.

„Aš moterį įsivaizduoju laimingą ir švytinčią, o ne nuo pervargimo pajuodusią. Susidėliojau taip, kad tris savaites dirbu su mokymais, vieną savaitę skiriu rūbams“, – sako A. Baranauskaitė.

Prie komandos prisijungė bičiulė Ernesta Pernavė, sutikusi, kaip sako Aida, pasižaisti ir pasižiūrėti, kas čia bus. Ji turi patirties ir rūpinasi visa gamybine dalimi, o Aida atsakinga už pardavimus, marketingą.

Jaučiasi neprašovusios

„Dabar matau, kad neprašovėme“, – mano A. Baranauskaitė, atskleidusi, kad šiuo metu įmonė jau išsilaiko save, per šių metų devynis mėnesius pavyko suprekiauti už 20 tūkst. eurų. Tiesa, tikslas 100 tūkst. per metus. Ir atkakliai savo tikslų siekianti A. Baranauskaitė įsitikinusi – taip ir bus, tik viskam savas laikas.

Ji svarsto, kad galbūt sėkmę lėmė ir tai, jog pasirinkta sritis gana siaura – rūbai, skirti ofiso moteriai, yra dalykiški, stilingi, kokybiški.

„Kitaip ir nemokėčiau, nes ofiso erdvė man labai artima“, – patikina kūrėja ir pasakoja, kad visi audiniai itališki, itin aukštos kokybės, o siuvami Kaune.

O kokia gi ta ofiso moteris? Pašnekovė sako, kad svarbus rūbo ilgis, atvirumas. Be to, pastebėjo, kad lietuvaitės dažnai linkusios rinktis per mažus rūbus, kai siūlės braška, užuot pasirinkusios tinkamą dydį – taip neišryškintų, bet paslėptų nereikalingus kilogramus.

Kūrėjos taiko butikinį mažos gamybos modelį, nes joms ypač svarbi kokybė, ne kiekybė.

„Sako, kurk laisvalaikiui, kurk vyrišką liniją, bet man tai būtų jau tik dėl pinigų, kad reikia. O aš noriu, kad dainuotų, jei nedainuoja – ne man“, – tikina pašnekovė, atviraujanti, kad jai patinka brangūs, bet kokybiški daiktai.

Būtent tokia yra ir „Tauri Look“.

Šiuo metu, be internetinės erdvės, „Tauri Look“ produkcija yra prekiaujama šešiuose butikuose didžiuosiuose šalies miestuose. Per dvejų metų laikotarpį, sukūrusios keturias kolekcijas (dvi vasaros ir dvi žiemos), moterys išmoko, kad nereikia siūti visų dydžių vienodo kiekio, nes paklausiausi 36 ir 38 dydžiai. Be to, ypač pasiteisino kostiumėliai, už sijonus daug paklausesnės suknelės (platėjančio modelio arba tiesaus kirpimo), o jei siūlomas sijonas – privalumas, jei prie jo yra palaidinė.

„Akivaizdu, kad mūsų klientės užsiėmusios, nori čia ir dabar, tad geriau, kai viskas vienoje vietoje“, – patirtimi dalijasi A. Baranauskaitė.

Idealas – tauri moteris

aida3
Nuotr. „Tauri Look“ rūbai, kuriuos kuria Aida Baranauskitė su bendraminte Ernesta Pernave, skirti ofiso, dalykinei, bet šiuolaikiškai moteriai. Būtent tokiai, kokia yra ir pati Aida.

Kalbėdama apie paties pavadinimo prasmę moteris aiškina, kad žodis „look“ reiškia įvaizdį.

„Mes kuriame ne madą. Tai labiau dalykinės moters įvaizdis“, – aiškina kūrėja.

O štai „tauri“ siejamas su lietuvišku žodžiu tauri, tikra.

„Man ideali moteris yra tauri, tikra, nesuvaidinta. Svarbu ne galios demonstravimas, ne tapimas kažkuo. Mes kiekvienas unikalus ir būtent tai yra mūsų sėkmė“, – įsitikinusi A. Baranauskaitė, kuri šiuo metu daro, ką nori, ir jaučiasi laiminga.

Tiesa, už auklėjimą yra labai dėkinga savo tėvams. Jie visuomet ja besąlygiškai pasitikėjo, o apie namų areštą Aida sako net svajojusi, nes jo taip niekada savo kailiu ir nepatyrė. Net prisimena kažkada sumelavusi draugams esą ir jai namų areštas – dėl įdomumo.

„Tėvai sakydavo – tu geriausiai žinai, kaip padaryti. Tai mane įgalino rizikuoti, eiti, bandyti“, – pripažįsta pašnekovė, kuriai ypač svarbu ir tai, kad tėvai ja didžiuotųsi. Ir tiki, kad taip ir yra.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.