Čekius gali pasiimti visi, kas tik nori

Spalio 13 d. vykusioje rudens mugėje dalyvavo arti šimto verslininkų – perpus mažiau nei buvo susirinkę į pavasarinę, tačiau mokestis už prekybos vietą nesikeitė. Norintiems prekiauti teko susimokėti po 15 eurų už vietą. Žinoma, užėmus keletą vietų ir piniginę patuštinti teko daugiau. Po mugės pasigirdo kalbų, kad kai kuriems prekybininkams nebuvo pateikti tai įrodantys kvitai.

„Jei mes išrašinėtume ranka kasos kvitukus, tai užtruktume iki vakaro. Kadangi grynuosius pinigus įmušėme į kasos aparatą, jo nešiotis po mugę neina, nes stovi ofise, čekučių visiems mugės prekybininkams neišnešiojome, tačiau juos gali pasiimti visi, kurie tik nori“, – tvirtino Šakių verslo informacijos centro direktorė Daiva Palukaitienė, paklausta, ar tiesa, kad ne visiems prekybininkams buvo pateikti kvitai už sumokėtus pinigus.
 
Pasak jos, daugelis įmonių mokėjo iš anksto pavedimu, o tie, kas atsiskaitė mugės metu grynaisiais ir pasiprašė sąskaitų-faktūrų, prie jų buvo pridėti ir čekiai iš kasos aparato.

„Gal ne visų paklausėme, ar reikia čekučių, bet daugelis privačių asmenų sakė, kad jiems čekučių nereikia, – tvirtino Šakių verslo informacijos centro direktorė. – Ne sau tuos pinigus rinkome. Tegul žmonės negalvoja, kad sau susikrovėme jų pinigus. Viską įmušėme į kasą. Aišku, buvo tokių prekybininkų, kurie vietoj keleto vietų mokesčio siūlė 20 eurų ir sakė, kad čekiuko nereikia. Tačiau centras nėra pelno siekianti organizacija, mes nemokam pelno, PVM ar kitų mokesčių, kad mums būtų aktuali juodoji buhalterija.“

Kaip informavo D. Palukaitienė, čekiai šeštadienį į šiukšlinę niekada neišmetami, kas nori, jų gali pasiprašyti ir pasiimti pirmadienį. Beje, buvo atvejų, kai po mugės į Verslo informavimo centrą atbėgdavo įmonių atstovai pasiprašyti dar ir sąskaitos-faktūros. Jos teigimu, eiti antrą kartą per mugę ir visiems dalyti čekius būtų labai sudėtinga – tuomet lengviau būtų pareikalauti, kad visi susimokėtų iš anksto pavedimu, ir būtų ramu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.