Pratęstas paraiškų teikimo terminas

Pratęstas daugiabučių atnaujinimo paraiškų teikimo terminas. Atsižvelgiant į daugiabučių namų atnaujinimo projektų administratorių prašymus skirti daugiau laiko projektų investicinių planų parengimui bei susirinkimų su gyventojais organizavimui, paraiškų teikimo terminas, kuris įprastai buvo iki gruodžio 1 d., nukeltas į 2019 m. sausio 1 dieną.

Kaip aiškina UAB „Šakių komunalinis ūkis“ direktorius Algirdas Naujokaitis, mūsų savivaldybė yra parengusi 12 investicinių planų. Šiuo metu vyksta slaptas gyventojų balsavimas, kurie daugiabučiai namai pageidaus renovacijos. Balsuoti gyventojai gali iki lapkričio 21 d.
 
Kad Aplinkos ministerija pratęsė paraiškų teikimo terminą, direktorius A. Naujokaitis vertina teigiamai, nes taip administratorius turės daugiau laiko pabendrauti su daugiabučių gyventojais ir aptarti būsimą renovacijos eigą, juo labiau, kad dabar liko tik vienas finansuotojas (anksčiau buvo du), kuris, anot direktoriaus, iškėlė kitokias sąlygas, negu buvo prieš tai kalbėta.

Kvietimas skelbiamas 150 mln. eurų investicijoms. Numatoma valstybės parama – 50 mln. eurų, kompensuojant 30 proc. investicijų, tenkančių energinį efektyvumą didinančioms priemonėms. Už šias lėšas numatoma renovuoti ne mažiau kaip 500 daugiabučių namų visoje šalyje.

Kvietimu numatoma priimti neribotą paraiškų skaičių ir jas įgyvendinti išdėstant projektų srautą pamečiui, atsižvelgiant į kvietime numatytus atrankos kriterijus. Prioritetinis iš jų – kvartalinė renovacija, kiti kriterijai – aukštesnė energinio naudingumo klasė bei efektyvumas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.