Lankytojų lauks erdvesnės sporto centro patalpos

baseinas sale
Nuotr. Virš baseino esančiose patalpose, įrengus stiklinę pertvarą, įsikurs treniruoklių salė.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC) ar, paprasčiau tariant, baseine vyksta remonto darbai. Buvo skelbiama, kad baseinas lankytojams duris atvers po sausio 7 d., tačiau darbai užtruks dar mėnesį. Tad kokia šiuo metu situacija, kiek darbų atlikta ir kas dar laukia?

Darbai truks iki vasario

Penktadienį objekte lankėsi ir darbus atliekančios UAB „Dinaras“ vadovas Giedrius Juškauskas. Kaip sakė JKSC direktorės pavaduotojas ūkiui Paulius Puskunigis, pagrindinis susitikimo tikslas –galutinai nuspręsti darbų užbaigimo laiką, kad nereiktų informacijos apie atidarymą tikslinti darkart. Nors iš pradžių tikėtasi, jog darbus pavyks pabaigti iki sausio 7 d., visada atsiranda ir nenumatytų darbų, kurie užima šiek tiek daugiau laiko. Penktadienį su rangovu sutarta, kad remonto darbai iki vasario 1-osios bus užbaigti. Tiesa, iš principo rangovas nevėluoja, nes pagal sutartį darbus jie galėtų baigti kovo mėnesį.

„Tai tikrai nesudėtingas objektas. Čia panašiai kaip didelis vonios kambarys“, – juokavo G. Juškauskas.

Jis informavo, kad penktadienį dirbo trys darbininkai, anksčiau darbus atliko šeši, o nuo pirmadienio jų turėtų būti šiek tiek daugiau.

Pagrindinis darbas atliktas

Pagrindinis darbas – stiklinės pertvaros įrengimas virš baseino antrame aukšte esančioje patalpoje – jau atliktas. Tiesa, čia dar reikia sutvarkyti vėdinimo sistemą, atlikti nedidelius elektros darbus ir pan. Štai ir susitikimo metu UAB „Dinaras“ vadovas su P. Puskunigiu aptarinėjo kosmetinius dalykus, pavyzdžiui, kur sporto salėje bus statomos garso kolonėlės, kur įrengiami veidrodžiai, kur bus treneriui skirta vieta.

„Ši salė bus maždaug triskart didesnė už ankstesnę. Ten, kur dabar treniruoklių salė, bus kovos menų sporto salė, o iš ten treniruoklius pernešime čia, taip pat įsigysime ir naujų“, – pasakojo P. Puskunigis, pridūręs, kad nuo šiol lankytojams nereikės grūstis ar laukti eilėje prie treniruoklio.

Klojamos plytelės

Šiuo metu darbų įkarštis rūbinėse, kur klojamos plytelės. Čia išgriauta ne viena siena tam, kad rūbinės būtų erdvesnės.

„Kiek įmanoma, stengėmės praplėsti persirengimui skirtą erdvę“, – rodydamas išgriautas sienas kalbėjo JKSC pavaduotojas ūkiui.

Jis sakė, kad tiek vyrų, tiek moterų rūbinėse bus po 48 spinteles (anksčiau buvo 40), tad praplėsta ne tik persirengimui skirta erdvė, bet šiek tiek padaugės ir vietų skaičius.

Tiesa, nors vyksta remontas, plaukimo pamokos vaikams vedamos. Dvi prie baseino esančios pirtys – laikinosios jų persirengimo rūbinės. Darbas, kaip sako P. Puskunigis, vyksta, nors yra manančių priešingai.

Anksčiau planuota, kad lankytojai į baseiną bus įleidžiami su specialia apskaitos sistema, tačiau JKSC pavaduotojas ūkiui patikino, kad tai reikalauja investicijų ir galbūt šiuos užmojus pavyks įgyvendinti nuo naujojo sezono, tai yra nuo rugsėjo. Nuo šios minties neatsisakoma, tik neaišku, kokia konkrečiai sistema tai bus – galbūt specialus magnetukas ar pakabukas prie rakto, kurį nuskenavus atsivertų įėjimas į baseino patalpas.

Pagal projektą „Neformaliojo švietimo infrastruktūros plėtra Šakių mieste“ darbai vyksta ne tik baseine, bet ir Meno mokykloje, tik ten kitas rangovas, kiti viešieji pirkimai ir pan. Kalbant apie JKSC, rangos darbų vertė šiek tiek daugiau nei 138 tūkst. eurų. Treniruoklių įsigijimui numatyta 40 tūkst. 423 eurai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.