Dvaru susidomėjo vienas pretendentas

Pirmadienį iki 12 val. vyko konkursas dėl Gelgaudiškio dvaro nuomos. Sulaukta vienos paraiškos.

Pasak dvaro nuomos komisijos pirmininkės, administracijos direktoriaus pavaduotojos Ilonos Šeflerienės, gauta paraiška atitiko visus keliamus reikalavimus, dvarą antradienį apsižiūrėjo ir galimi jo nuomininkai.

„Jei tikrai viskas tiks ir atitiks, nuomininkas nepersigalvos, teiksime artimiausiam tarybos posėdžiui“, – sakė I. Šeflerienė.
 
Pagal pakeistas dvaro nuomos konkurso sąlygas investicijų dydis nuo 500 tūkst. eurų sumažintas iki 300 tūkst. eurų. Būtent tokią sumą į dvarą turėtų investuoti galimas nuomininkas. Tiesa, anksčiau suma buvo dar didesnė.

I. Šeflerienė neatskleidė, kas yra paraišką pateikęs asmuo, tik užsiminė, kad nė vienas iš anksčiau minėtų bei besidomėjusių.

„Tai tikrai netikėta ir anksčiau neįvardinta“, – nedaugžodžiavo pašnekovė ir vylėsi, kad savivaldybė išvengs 2,5 mln. eurų baudos.

Tiesa, tam tikros sankcijos visgi gali būti, nes netgi dvarą išnuomojus apskritai ne visi numatyti bei užsibrėžti rodikliai šiame objekte buvo pasiekti.

Dvarą išsinuomoję verslininkai čia galės vykdyti maitinimo, turizmo ar kitokią veiklą. Pagal sutartyje nustatytas sąlygas galės naudotis ir dalimi kitų sodybos teritorijoje esančių patalpų. Dvaras išnuomojamas 50-čiai metų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.