Ministerijos kėdės bus atviros ir šakiečiams?

surplys
Nuotr. Pasak žemės ūkio ministro Giedriaus Surplio, jau artimiausiu metu bus paskelbta 17 konkursų į įvairias darbo vietas Kaune, tad viliasi, kad atsiras ir kompetentingų šakiečių.

Šių metų pabaigoje – 2020 metų pradžioje planuojama Žemės ūkio ministeriją perkelti į Kauną. Jau dairomasi patalpų, kuriose ministerija galėtų įsikurti. Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, prakalbęs apie darbuotojų kaitą, sako, kad tuos žmones, kurie nepanorės likti ministerijoje, galbūt reiks pakeisti žmonėmis iš Kauno, Šakių ar dar iš kažkur.
 
Pasak ministro, Žemės ūkio ministerijos ir jai pavaldžių institucijų perkėlimas į Kauną buvo numatytas Vyriausybės programoje, taip pat daugelio rinkėjų balsų sulaukusios partijos programoje.

„Lietuva – ne vieno ar dviejų su puse miesto Lietuva. Norime plėsti gerbūvį iš sostinės, kur jo koncentracija labai didelė, į Lietuvos vidurį, taip kuriant darbo vietas, pritraukiant verslą, investicijas, sukuriant žmonėms galimybę dirbti nacionalinėje valdžios institucijoje gimtajame mieste“, – tvirtino ministras.

Kovo mėnesį Kaune atidaroma „veidrodinė“ ministerija, kuri dubliuos Vilniaus ministerijos veiklą.

„Veidrodinėje“ ministerijoje Kaune palaipsniui planuojame įdarbinti keliasdešimt darbuotojų. Ji veiks tol, kol bus įkurdintas visas ministerijos aparatas. Jau artimiausiu metu bus paskelbta septyniolika konkursų į darbo vietas Kaune. Žinoma, laukiame ir kauniečių, ir šakiečių, ir ne tik jų. Norime sukurti XXI a. ministeriją, kuri būtų profesionali, lanksti, mobili, kompaktiška“, – pastebi G. Surplys.

Ministro pasiteiravus, galbūt jis jau numatęs konkrečius asmenis, ką kvies dirbti, kiek gali reikėti naujų žmonių, G. Surplys teigė, jog visiems, norintiems dirbti ir turintiems reikiamų kompetencijų, bus atviros durys užimti pačias įvairiausias pareigybes.

„Kiek naujų darbuotojų reikės, paaiškės tada, kai žinosime, kiek dabartinių darbuotojų nesutiks dirbti Kaune“, – sako G. Surplys.

Žemės ūkio ministerijos perkėlimas į Kauną kainuos apie 1,13 mln. eurų, o naujų patalpų nuomotojas paaiškės vasarą. G. Surplio teigimu, į naujas patalpas būtų perkelta apie 280 darbuotojų iš ministerijos, Nacionalinės mokėjimo agentūros ir Nacionalinės žemės tarnybos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.