Tinklų modernizavimas: vizija gali tapti realybe

silumos tinklai rauckis
Nuotr. UAB „Šakių šilumos tinklai“ direktorius Raimondas Rauckis tarybos nariams aiškino, kam įmonei reikalingas paskolos garantas ir kokias investicijas įmonė ruošiasi pritraukti į rajoną.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Tik pradėjęs vadovauti UAB „Šakių šilumos tinklai“ direktorius Raimondas Rauckis sakė, kad pagrindiniai jo tikslai – atnaujinti įmonės inventorių ir susidėvėjusias senas šilumos trasas. Regis, vienas iš tikslų netrukus virs realybe – žadama, pritraukus Europos Sąjungos (ES) investicijas, atnaujinti 2 km 465 m senų Šakių miesto šilumos trasų.

Ketvirtą mėnesį įmonei vadovaujantis vadovas savo ambicingus planus ruošiasi įgyvendinti be savivaldybės prisidėjimo. Pasirodo, įmonė iki balandžio 1 d. turi galimybę teikti paraišką Lietuvos verslo paramos agentūrai ir taip į rajoną pritraukti ES investicijas (50 proc. skiriama projektams įgyvendinti) pagal projektą „Šilumos tiekimo modernizavimas 2020–2021m. įgyvendinimas ir plėtra“, prie kurio 50 proc. lėšų privalo prisidėti ir įmonė. Kovo mėnesį posėdžiavusi rajono savivaldybės taryba pritarė įmonės vadovo planams dar kartą pakeisdama ir suderindama investicijų planą su įmone, taip pat planuoja suteikti garantą imant ilgalaikę paskolą projekto įgyvendinimui. Jeigu pagal paraišką prašoma suma bus iki 700 tūkst. eurų, dar tiek turės prisidėti pati įmonė, o tam ši yra pasiruošusi skolintis iš banko. Bendra projekto suma siekia 1 mln. 400 tūkst. eurų, tačiau direktorius yra įsitikinęs, kad tiek pinigų įgyvendinant projektą tikrai nereikės – tai tik pirminiai paskaičiavimai.

„Gal iš karto atrodo, kad tai didelė investicija, bet reikia pagalvoti, kiek mes dabar prarandame energijos bereikalingai išleisdami ją per senas, jau nesandarias trasas. Taip pat jų techninė būklė yra prasta – surūdiję vamzdžiai, susidėvėjusi izoliacija kelia problemas. Trasos yra senos – joms 40–50 metų, jos jau nėra tinkamos efektyviam eksploatavimui. Investicija palaipsniui atsipirks“, – sako R. Rauckis.

Anot direktoriaus, jeigu įmonei pavyks ir agentūra pritars jų projektinei paraiškai, tai realūs darbai mieste prasidės 2020–2021m., o šiais metais tikimasi suspėti parengti techninį projektą. Pagrindinės zonos, kur reikia atnaujinti trasas, yra miesto centras, į jį patenka ir ta vieta, kurią savivaldybė įtraukė į kvartalinės, kompleksinės renovacijos planą (Vytauto ir Nepriklausomybės gatvėse esantys daugiabučiai).

R. Rauckio sprendimą pritraukti Europos Sąjungos investicijas ir taip atnaujinti, gerinti įmonės būklę labai palankiai įvertino ir savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius bei mero pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius sakydami, jog džiugu, kad naujas vadovas nesėdi sudėjęs rankų, bet ieško sprendimo būdų, kaip pagerinti įmonės veiklą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.