„Vilmos saldumynai“ žada staigmenų šakiečiams

vilma valaitiene
Nuotr. Nuo vaikystės saldumynus kepanti šakietė Vilma Valaitienė pagaliau išdrįso kurti savo verslą.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Tirpstantys burnoje saldumynai – malonumas, kurio retas gali atsisakyti. Nors ši rinka mūsų rajone, atrodo, užpildyta – visokiausiais skanumynais prekiauja ir cukrainė „Laimė“, ir Birutės Drevininkaitienės individuali įmonė „Rugelis“, tačiau sveika konkurencija žmonėms visada naudinga. Tuo įsitikinusi daugybę metų tortus kepanti šakietė Vilma Valaitienė, pagaliau išdrįsusi įkurti savo mažąją bendriją „Vilmos saldumynai“.

„Daug kur dirbau savo gyvenime, patyriau ir karšto, ir šalto, bet saldumynų kepimas visada buvo pats didžiausias pomėgis. Kepiau nuo vaikystės, iš nieko, iš to, ką rasdavau namuose šaldytuve. Bele kas išeidavo, bet valgyt eidavo. Iš pradžių užtekdavo tik šeimynai, bet prieš ketverius metus pagalvojau, kad galiu prieš šventes (kaip tik artėjo Kalėdos) iškepti ir kitiems. Savų rate mano saldumynus taip pamėgo, kad jau nėjo sustot kept“, – prisiminė V. Valaitienė, paklausta apie „Vilmos saldumynų“ pradžių pradžią.

Pasak šakietės, iki tobulybės jai dar labai toli, nes yra savamokslė – daug informacijos rado internete, patirties sėmėsi socialiniuose tinkluose skelbiamuose konditerių postuose, baigė puošybos kursus. Meilė kepimui daro stebuklus. Šiandien šakietė kepa viską, išskyrus bandeles, šakočius ir šimtalapius, kurių receptus ir kepimo subtilybes taip pat jau surado internete, bet dar neišbandė.

Šiemet ji pagaliau išdrįso įsirengti savo parduotuvę „Vilmos saldumynai“, kuri netrukus atvers duris šalia Šakių policijos komisariato, buvusiose „Euro“ parduotuvės patalpose. Tad saldumynų mėgėjai čia galės įsigyti tortų, pyragaičių, grybukų, eglučių, skruzdėlynų. Žodžiu, visko, ko tik geidžia širdis.

Be to, pasmaližiauti bus galima ir pačioje parduotuvėje. Čia ant UAB „Lauksva“ dovanotų baldų bus galima išgerti kavos, išragauti „Premia“ ledus, kuriuos pirkėjo pageidavimu pardavėja įdės į vaflį ar popierinį indelį. V. Valaitienė prasitarė, kad pradžia bus kukli, bet ateityje, jei verslas pradės suktis, svajoja įsigyti ir modernesnės įrangos. Pavyzdžiui, stiklinę ledų vitriną, kurios šiaip yra labai brangios.

„Nenoriu imti paskolų, kad nesėkmės atveju būtų kuo mažesnė rizika – uždarau duris ir išeinu, tačiau tikiuosi, kad turėsiu savo pirkėjų ratą“, – įsitikinusi šakietė, džiaugdamasi šeimos palaikymu ir ypač dukros Viktorijos, kuriai ir kilo mintis pradėti šeimos verslą, paskatinimu.

Be to, ji ne tik pati užsidirbs, bet ir sukurs vieną darbo vietą pardavėjai. Ateityje, jei bus poreikis, kad spėtų patenkinti klientų pageidavimus, ir antrąją darbo vietą kepėjai.  

Saldumynų kepėjos teigimu, matyt, atėjo laikas, kai per du darbus dirbti po 13–14 val. per parą negali, reikia ir pailsėti. Paklausta, ar nebijo konkurencijos, juk ateina į saldumynų rinką, kurioje rajone jau įsitvirtinusi ne viena įmonė, V. Valaitienė teigė, kad „sveika konkurencija visada naudinga – svarbu viską daryti iš širdies, o žmogus pats pasirinks, kur jam skaniausia“. Be to, ji neslėpė, kad daug konsultacijų parduotuvės įsirengimo klausimais sulaukė iš savo buvusio darbdavio – „Pizza Spot“ generalinio direktoriaus Tomo Mikalonio.

Saldumynai bus kepami gretimoje patalpoje ir kas rytą pasieks parduotuvės salę. Čia, pasak šakietės, bus įkurtas ir žaidimų kampelis vaikams. Šie pasmaližavę saldumynų galės pažaisti, o tuo metu jų mamos, nepalikdamos savo atžalų be priežiūros, atsipūsti ir išgerti kavos. Mat mažieji ilgai nenusėdi vienoje vietoje, jiems reikia veiklos.

Prakalbus apie tortų puošimo tendencijas, V. Valaitienė siūlo atsisakyti cukrinių masių. Ji pati mieliau naudoja kuo natūralesnius produktus – vaisius, šokoladą. Jos teigimu, šiuo metu labai madinga tortus puošti gyvomis gėlėmis, tačiau dėl tokio pasirinkimo jie gali labai išbrangti. Populiariausi  išlieka snikers, rafaelo ir maskarponės tortai, o vasarą gaivesni – jogurtiniai. Be to, šakietė žada po keletą kepinių, gaminamų be gyvulinės kilmės produktų, pasiūlyti veganams bei vegetarams ir tiems, kas netoleruoja glitimo ar alergiški kiaušiniams. Tokių gaminių mūsų krašte rasti beveik neįmanoma.

Kokie siurprizai pirkėjų laukia parduotuvės atidarymo proga, šakietė mums neatskleidė. Tegul tai liks staigmena.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.