Aptarė bendradarbiavimo galimybes

kauno appr
Nuotr. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius ir generalinė direktorė Olga Grigienė bei Šakių atstovybės vadovas Arūnas Tarnauskas pasveikino merą su nauja kadencija, aptarė bendradarbiavimo galimybes.


Trečiadienį rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis susitiko su Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų (PPAR) prezidentu Zigmantu Dargevičiumi ir generaline direktore Olga Grigiene bei Šakių atstovybės vadovu Arūnu Tarnausku.
 
Z. Dargevičius Kauno PPAR vardu pasveikino merą su nauja keturių metų kadencija ir, dėkodamas už sėkmingą bendradarbiavimą, įteikė Vyčio skulptūrėlę kaip Kauno regiono simbolį. Susitikimo metu buvo kalbėta apie rajono bendruomenių verslumo galimybes, išskirtinį kultūrinį gyvenimą, meno kolektyvus ir renginių gausą, atgimstančius dvarus ir turizmą, pasidžiaugta, kad pogrindyje dirbę gyventojai legalizuojasi ir kuria savo įmones.

Pasak O. Grigienės, Kauno PPAR bendruomenė taip pat labai auga ir šiuo metu visoje šalyje jau turi 520 narių. Ji pasidžiaugė Šakių atstovybės veikla ir išreiškė norą, kad prie jos prisijungtų daugiau Šakių verslo bendruomenių, todėl siūlė kartu su savivaldybe organizuoti bendrus renginius, galbūt net dalyvauti bendruose Verslo pusryčiuose.

Mero teigimu, tokie renginiai visiems atviri, į juos atvyksta ir socialiniai partneriai, ir profesinio centro atstovai, ir užimtumo tarnybos darbuotojai, tačiau dėl klausimų gausos kartais arba nepakanka laiko jų sprendimams, arba skiriama per daug dėmesio. Todėl jei Kauno PPAR pageidautų, jis siūlė su jais daryti atskirus Verslo pusryčius. Generalinė direktorė pritarė tokiai minčiai, nes norint sustiprinti bendradarbiavimą, pirmiausiai reikia atskleisti jo vertę. Ji informavo, kad Kauno PPAR vyksta labai daug renginių, nemokamų seminarų ir konferencijų, kuriuose dalyvauja ir naudos sau randa Šakių verslo atstovai. Tad galbūt būtų galima organizuoti ne vien Verslo pusryčius, bet ir kitokius renginius, galbūt susietus su kultūra, su konsultacijomis. O. Grigienės manymu, „rūmai daugiau gali duoti smulkiam verslui“, organizuoti mokymus, suteikti trūkstamą informaciją, nes didelės kompanijos turi savo kompetentingas komandas – ir personalo vadovą, ir finansų direktorių, o mažosios – dažnai tik šiokį tokį buhalterį. Tad ji patikino, kad Kauno PPAR yra atviri bet kokiai savivaldybės iniciatyvai.

E. Pilypaitis užsiminė, kad prasidėjus naujai merų kadencijai, jie buvo pakviesti į Vyriausybę, kur ekonomikos ir inovacijų ministras papriekaištavo, kad kai kurios savivaldybės nepasinaudojo Europos Sąjungos investicijomis pagal priemonę „REGIO INVEST LT+“. Jo manymu, galbūt Kauno PPAR galėtų pasikalbėti su mūsų verslininkais, gal informacijos jiems buvo per mažai, gal galėtų savo patirtimi pasidalinti šiuos projektus įgyvendinę asmenys. Tad nišų bendradarbiavimui tikrai atsirastų. Meras įsitikinęs, kad viskas gali pajudėti tik per sėkmės pavyzdžių viešinimą ir balto pavydo sukėlimą. Tam pritardama, generalinė direktorė patikino, jog viskas yra įmanoma, tik reikia bendradarbiavimo, kuris duotų naudą savivaldybei, o Kauno PPAR galimybę tęsti savo plėtrą.

Atsisveikindamas Z. Dargevičius pažadėjo Kauno PPAR paramą, jei reikės kokios pagalbos, nes rūmai gali tarpininkauti ir kreiptis į regionines ar vyriausybines institucijas dėl vienos ar kitos problemos išsprendimo.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.