Apdovanojimas „Už nuopelnus Lietuvos kaimui“ – ir mūsų rajono ūkininkui

matijosaitis manoukis.lt nuotr
Manoukis.lt nuotr. Medaliu apdovanotas Šakių rajono ūkininkas Juozas Matijošaitis pripažįsta, kad įvertinimas buvo netikėtas, tačiau savo nuopelnų jis nesureikšmina.


Jau aštuntą kartą aktyviems kaimo labui dirbantiems žmonėms įteikti apdovanojimai „Už nuopelnus Lietuvos kaimui“. Tarp pastebėtų bei įvertintų ir Šakių rajono ūkininkas Juozas Matijošaitis.

Praėjusį penktadienį VDU Žemės ūkio akademijoje pagerbti šalies žemės ūkiui nusipelnę mokslininkai, ūkininkai, žemės ūkio konsultantai, kaimo bendruomenių, viešojo sektoriaus atstovai – išdalyti aštuoni ordinai bei medaliai. Apdovanojimus įsteigė Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija (VDU ŽŪA), „Arvi“ įmonių grupė, Baltijos agroverslo institutas, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba (LŽŪKT).

Medaliu apdovanotas ir Šakių rajono (Duobiškių k.) ūkininkas Juozas Matijošaitis. Nors 2006 m. Mykolo Riomerio universitete jis įgijo teisininko specialybę, tačiau savo pašaukimą atrado žemės ūkyje. Net neparagavęs teisininko duonos, nuo 2006 m. padėjo ūkininkauti savo tėvo Antano Matijošaičio ūkyje. Užregistravo 40 ha ūkį ir savarankiškai ūkininkauti pradėjo 2008 m. Pradėjęs nuo cukrinių runkelių auginimo, dabar dirba 1 tūkst. 200 ha, augina žieminius kviečius, žieminius rapsus bei cukrinius runkelius. 2016 m. buvo vienas iš stambiausių (pagal plotus ir išauginamus kiekius) cukrinių runkelių augintojų Lietuvoje. Ūkininkas yra kooperatyvo „Marijampolės regiono cukriniai runkeliai“ valdybos narys.

„Visiems dėkoju už įvertinimą. Mano nuopelnai dar nėra tokie dideli kaip kitų, bet, manau, dar viskas priešakyje – per ateinančius metus nuveiksime dar daug didelių darbų“, – portalui „Mano ūkis“ kalbėjo ūkininkas J. Matijošaitis.

Jis sako nemėgstantis viešumo ir pagyrų, nes tiesiog dirba savo darbą. Paklaustas, kokia situacija ūkyje šiais metais, pašnekovas tikino, kad viskas neblogai, tik gamta nepalanki. Tačiau nosies jaunasis ūkininkas nenukabina ir sako, kad ir ateityje svarbiausias uždavinys dirbti užtikrintai stabiliai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.