Renovacijos procesas perduotas kitai įmonei

Gegužės 24 d. posėdžiavusi rajono taryba nusprendė perduoti daugiabučių namų atnaujinimo programos įgyvendinimo administravimo funkcijų vykdymą UAB „Šakių šilumos tinklai“. Anot įmonės vadovo Raimundo Rauckio, tarybos sprendimas įsigalios tik nuo liepos 1 d., tačiau dabar vyksta perdavimo procesas.

Daugiabučių namų renovacijos programa yra perimama iš UAB „Šakių komunalinis ūkis“, kuriai šiuo metu taip pat vadovauja R. Rauckis. Kaip sako pats direktorius, renovacijos procesas juda į priekį nepriklausomai nuo to, kuri įmonė administruoja šią programą.
 
„Šiuo metu jau prasidėjo realūs renovacijos darbai Gelgaudiškyje, Suvalkiečių g. 6-ame daugiabutyje. Šešiems daugiabučiams namams nupirkti techniniai darbų projektai, projektuotojai netrukus pradės projektavimo darbus, o dar dešimčiai daugiabučių namų yra tvarkomos finansavimų sutartys“, – renovacijos  procesus aiškino R. Rauckis.

Apie dabar jo valdomą UAB „Šakių komunalinis ūkis“ direktorius sako, kad šiuo metu įmonė ieško galimybių, kaip teikti papildomas paslaugas, kad galėtų užsidirbti pinigų. Sunkus etapas šiai įmonei prasidėjo dar ir dėl to, kad Vyriausybės nutarimu nuo šių metų kovo mėnesio sumažėjo daugiabučių techninės priežiūros tarifas. Pasak direktoriaus, dabar už šią paslaugą surenkama žymiai mažiau pinigų negu anksčiau, o nedideliam rajonui, kuriame nėra daug daugiabučių, surenkamos lėšos yra labai svarbios. Šiuo metu įmonė teikia administravimo paslaugas 108 daugiabučiams namams ir dar dviejų namų gyventojai išreiškė norą perduoti namo administravimą taip pat į šios įmonės rankas. Šiuo metu, pasak direktoriaus R. Rauckio, jokių kardinalių priemonių dėl įmonės veiklos ar struktūros reorganizavimo nebus imtasi, tiesiog ieškoma galimybių, kokias papildomas paslaugas jie galėtų gyventojams teikti, kad užsidirbtų papildomai. Anot direktoriaus, įmonės darbuotojai siūlo gyventojams tokias papildomas paslaugas kaip žolės pjovimas, laiptinių dažymas. Taip pat galvojama, kaip plačiau paskleisti turimo bokštelio nuomos paslaugą, kad ir iš šios priemonės būtų pritraukiama kuo daugiau pinigėlių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.