Nors vandens pardavimai išaugo, bet jo stygius negresia

Termometro stulpeliui šoktelėjus per 30 laipsnių, natūraliai išgeriama daugiau vandens, traukiama arčiau vandens telkinių, vėsinamasi fontanuose, dažniau laistomi gėlynai, veja, daržai. Ar nepritrūksime geriamojo vandens atsargų, teiravomės UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus Kęstučio Vilkausko.

Kaip sako įmonės vadovas K. Vilkauskas, pastaruoju metu pastebima, jog išaugo vandens suvartojimas.

„Iš Šakių miesto vandenvietės, kur įsiskaičiuoja ir Giedručių bei Girėnų gyvenvietės, per parą suvartojama beveik 1 tūkst. kub. metrų vandens, o prieš mėnesį buvo suvartota tik 750 kub. metrų“, – sako direktorius.
 
Taip pat direktorius sako, jog pagausėjo ir užsakymų, kai gyventojai prašo atvežti vandens į šulinius. Tačiau kokie bus realūs vandens pardavimai per šį sausringąjį periodą, įmonė žinos tik mėnesio gale, kai suves visus balansus. Tačiau įmonės vadovas patikino, kad jokių signalų, jog gali pristigti geriamojo vandens, nėra – gręžiniai pilnai aprūpina visą rajoną geriamuoju vandeniu. Tiesa, direktorius yra sulaukęs signalų, jog kai kurie žmonės skundžiasi dėl prasto spaudimo, tačiau taip nutinka dėl to, jog išaugęs vandens suvartojimo kiekis ir trasos gale gyvenantiems asmenims tenka dėl to patirti nesklandumų. Vandens tiekėjai pastebi, jog problema paaštrėja vakarais, kai namo grįžę gyventojai jį masiškai naudoja ne tik buities reikmėms, bet ir laistymui.

Taip pat kai kurie žmonės skundėsi, kad iš vandentiekio gaunamas vanduo yra labai drumzlinas. Tam taip pat vandens tiekėjai turi paaiškinimą. Pasak jų, magistraliniai vandentiekio tinklai statyti dar sovietmečiu. Jų diametrai už įprastus didesni net porą kartų, todėl esant nedideliam vandens poreikiui ant vamzdžių sienelių ima kauptis drumzlės. Vandens poreikiui augant, padidėja vandens tekėjimo greičiai, todėl drumzlės pakyla ir po kiek laiko jos išplaunamos. Jie teigia, kad tai visiškai nepavojinga sveikatai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.