Krūviai dideli, bet situacijos nedramatizuoja

Ūkio komiteto posėdžio metu domėtasi, kokius projektus vykdo Žemės ūkio ir kaimo reikalų bei Ūkio, architektūros ir investicijų skyriai, kaip sekasi apsidirbti su esamais darbo krūviais.

Galima priminti, kad būtent Vilhelm Haase prieš tapdamas tarybos nariu ir dirbo Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus specialistu, tad domėjosi, kaip jam išėjus apsidirba esami darbuotojai. Skyriaus vedėja Irena Žemaitienė bei skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Vaičiūnas patikino, kad darbo krūviai dideli, jie paskirstyti esamiems darbuotojams ir situacijos niekas nedramatizuoja. Be to, gebantį dirbti darbuotoją rasti irgi sunku, tad apie naujus konkursus niekas nekalba Visgi V. Haase kėlė klausimą, ar nereiktų šiuo klausimu pasidomėti savivaldybės administracijos direktoriui, tačiau komiteto narys Valdas Stankūnas tikino: jei skyrius apsidirba, problemos nemato, „ar reikia per panevalią siūlyti?“
 
Panašiu aspektu kalbėta ir su Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėju Arvydu Šlėderiu. Šis taip pat pripažino, kad darbo krūviai didžiuliai, darbuotojams tenka dirbti ir po darbo, bet priimti naujus, o paskui, sumažėjus projektų įgyvendinimo bumui, juos atleisti – nelogiška. Tačiau komiteto pirmininkui V. Haase užkliuvo ir tai, kad, skirtingai nei Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriuje su projektais dirbantiems specialistams, šiame skyriuje dažnu atveju už projekto administravimą yra numatytas ir tam tikras atlygis. Pavyzdžiui, V. Haase žodžiais, 25 tūkst. eurų už vieną projektą, tad jis klausė vedėjo, ar jam tai atrodo normalu. A. Šlėderis aiškino, kad projektas nelygu projektui, be to, ne už visus projektus numatytos administravimo išlaidos, o ir numatytos lėšos yra už visą laikotarpį, tarkim, dvejus metus, tad vedėjas čia nieko ydingo neįžvelgė.

„Bet kitas nieko negauna“, – sakė V. Haase.

Tačiau A. Šlėderis aiškino, kad jei specialistas vieną projektą įgyvendina su administravimo išlaidomis, tai kitą įgyvendina už tai negaudamas atlygio.  

Nemažai kalbėta ir apie pačių projektų įgyvendinimo subtilybes, techninę priežiūrą, bet čia A. Šlėderis irgi atkreipė dėmesį, kad jeigu tam tikrame objekte baigėsi darbai, dar nereiškia, kad baigėsi ir projekto įgyvendinimas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.