Įmonė pereina prie naujos mokėjimo tvarkos

saskaita vandenu
Daugiau kaip pusė įmonės „Šakių vandenys“ klientų, apie 5 tūkst. vartotojų, neperspėti apie pasikeitusią mokėjimo tvarką gavo popierines sąskaitas ir liko nustebinti, kad nuo šiol nebereikės naudotis atsiskaitymo knygelėmis. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Nuo rugpjūčio pradžios pusė įmonės „Šakių vandenys“ klientų už suvartotą vandenį gavo popierines sąskaitas, kur tereikia įrašyti savo apskaitos prietaiso rodmenis ir susimokėti. Kas atsitiko, kad pusė rajono gyventojų sulaukė popierinių sąskaitų, kodėl jie už vandenį negali atsiskaityti kaip ligi šiol – su mokėjimo knygelėmis?

Popierines sąskaitas už geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymo paslaugas nuo mėnesio pradžios gavo Gelgaudiškio seniūnijos, Kudirkos Naumiesčio daugiabučių namų gyventojai, Šakių miesto, Girėnų, Valiulių, Bridžių, Giedručių, Duobiškių, Valių, Gotlybiškių, Bizierių ir Ritinių kaimų gyventojai. Tiesa, kai kurie gyventojai nesuprato, už ką tos sąskaitos yra, ar jos bus siunčiamos ir toliau, ar negalima atsiskaityti kaip iki šiol, nes kitoje lapo pusėje nebuvo pateikta jokio paaiškinimo, kaip, kur ir kodėl dabar reikia taip atsiskaityti už vandenį. Informacija apie naują tvarką skelbiama tik įmonės „Šakių vandenys“ internetinėje svetainėje.

UAB „Šakių vandenys“ direktorius Kęstutis Vilkauskas sako, kad įmonė pereina prie kitokio apmokėjimo metodo ir daugiau kaip pusė klientų (5 tūkst.) šį mėnesį sulaukė popierinių sąskaitų už suteiktas paslaugas. Anot direktoriaus, tokiu būdu gyventojams bus daug patogiau atsiskaityti už vandenį, jiems nereikės nieko skaičiuoti – tik įrašyti skaitiklio rodmenis paliktame tuščiame langelyje ir nueiti sumokėti. Įmonė tikisi, kad toks apmokėjimo būdas pagerins vartotojų atsiskaitymą – t. y. gyventojai dažniau apmokės sąskaitas nei lig šiol, nesusikaups kelių mėnesių skolos. Taip pat direktorius tikina, kad dėl perėjimo prie apmokėjimo pagal sąskaitas vanduo ar kitos paslaugos nebrangs.

„Daug vandenį teikiančių įmonių Lietuvoje jau seniai nenaudoja atsiskaitymo knygelių. Vartotojams tai daug patogesnis būdas atsiskaityti už gautą paslaugą. Ir duomenys bus surašyti tikslesni“, – aiškino naujos atsiskaitymo tvarkos detales K. Vilkauskas.

Pasak direktoriaus, atsiskaitant už vandenį knygelėmis pasitaikydavo daug netikslumų, nes žmonės, nežinodami apie pasikeitusias kainas, po kelių mėnesių įrašydavo netikslias sumas ir taip susidarydavo permokos arba nepriemokos. Tokie nesklandumai turėdavo įtakos, kad kas mėnesį vartotojai įsiskolindavo įmonei nemenkas sumas. Vartotojų skolos įmonei kas mėnesį svyruoja apie 20 tūkst. eurų. Kaip sako įmonės direktorius, įsiskolinimai susidaro ir dėl to, jog kai kurie gyventojai už vandenį nemoka reguliariai. Būna, jiems susikaupia iki 100 eurų ir daugiau skolos, o po to atėję prašo leisti išsimokėti dalimis, tad įmonė patiria nuostolių. Direktorius mano, kad naujoji atsiskaitymo tvarka paskatins gyventojus reguliariai apmokėti sąskaitas.

Direktorius patikino, kad didelių išlaidų įmonė dėl popierinių sąskaitų nepatiria, nes viena sąskaita atsieina vos keturi centai, o išnešioja jas gyventojams patys įmonės darbuotojai.

„Mes sąskaitas išsinešiojame patys – mums pašto paslaugų nereikia. Įmonei kainuoja tik pati sąskaita su voku“, – sako K. Vilkauskas.

Direktorius sako, kad pirmąjį mėnesį toks mokėjimo būdo įvedimas įmonei atsiėjo apie 200 eurų, o ateityje žadama skatinti vartotojus atsisakyti popierinių sąskaitų.

„Tikimės, kad ateityje vartotojai jungsis prie elektroninės savitarnos svetainės arba užsisakys sąskaitą elektroniniu paštu“, – viliasi direktorius.

Anot jo, kol kas tokio apmokėjimo būdo „Šakių vandenys“ negali pasiūlyti visiems rajono gyventojams, nes įmonė neturi galimybės išnešioti visų sąskaitų. Kita dalis geriamojo vandens ir nuotekų tinklų vartotojų sąskaitų sulauks gal tik 2020 m., o dabartinis etapas bus  kaip pereinamasis laikotarpis prie kitokios apmokėjimo sistemos.

Paklaustas, ar iš tiesų direktorius tikisi skolininkų antplūdžio, K. Vilkauskas sako, kad viliasi bent jau suaktyvėjimo ar reguliaraus mokėjimo kas mėnesį, nes vartotojams aktualu, kad nesusikauptų  didžiulės sumos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.