Gamybą sustabdė, tačiau prekyba vyksta kaip vykusi

Šakiuose esančios UAB „Švaistūnas“ mėsos produktais prekiaujanti parduotuvė dirba įprastai ir lentynose mėsos gaminių netrūksta, o štai Kaune esančiam įmonės gamybos cechui po inspektorių patikrinimo teko laikinai nutraukti savo veiklą.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai drauge su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnais per įmonės gamybos patalpų patikrinimą nustatė grubių pažeidimų, dėl kurių mėsos perdirbimu užsiimanti įmonė Kauno rajone buvo priversta laikinai nutraukti savo veiklą. Pasirodo, UAB „Švaistūnas“ atstovai prastą situaciją įmonėje dar bandė slėpti ir trukdyti pareigūnams patekti į gamybos patalpas. Tačiau pareigūnai patikrinimo metu nustatė, kad įmonėje išpjaustoma veterinarinių sanitarinių reikalavimų neatitinkanti kiauliena: mėsa buvo su ryškiais sumušimo požymiais, kraujosruvomis ir kraujo krešuliais vidinėse ir išorinėse skerdenų pusėse. Mėsos sūdymo voniose tikrintojai aptiko 93 kg apglitusių kiaulių pusgalvių ir apie 80 kg pradėjusių gesti kiaulių kojų, kurioms nepateikti atsekamumo dokumentai. Termiškai apdorotų, realizuoti skirtų gaminių šaldytuve buvo saugoma neaiškios kilmės produkcija be įsigijimą patvirtinančių dokumentų. Pareigūnams nepraslydo pro akis ir patalpų tvarka – įmonės gamybinės patalpos buvo nešvarios, sienų dažai vietomis atsilupę, grindų plytelės ištrupėjusios, įrenginiai ir inventorius susidėvėję, dėžės, kuriose buvo laikoma produkcija, neatitiko higienos reikalavimų, trūko priemonių rankų dezinfekcijai bei talpų šalutiniams gyvūniniams produktams laikyti. Žaliavos buvo laikomos ne pagal reikalavimus, sudarant galimybes atsirasti kryžminei taršai. Mėsa buvo išpjaustoma nešvariais, netinkamai sterilizuotais įrankiais.
 
Dėl nustatytų pažeidimų UAB „Švaistūnas“ veikla sustabdyta. Įmonei nurodyta nebenaudoti maisto produktų gamyboje veterinarinių sanitarinių reikalavimų neatitinkančios mėsos bei sunaikinti visas akivaizdžiai pradėjusias gesti žaliavas. Be to, nurodyta nedelsiant pateikti gatavos nepaženklintos produkcijos atsekamumą patvirtinančius dokumentus. Už nustatytus pažeidimus atsakingiems asmenims bus skirtos administracinės nuobaudos. Atnaujinti savo veiklą įmonė galės tik pašalinusi visus trūkumus ir po pakartotino Kauno VMVT inspektorių patikrinimo.

Šakių VMVT viršininkas Artūras Šimkus sako, kad nėra gavę specialaus įsakymo patikrinti ir Šakiuose veikiančios įmonės parduotuvę, o paskutinį kartą ji buvo tikrinta, kaip ir visos mėsa prekiaujančios įmonės, planinio patikrinimo metu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.