Ką dovanoti vaikams švenčių proga?

kaledos dovanos
Kalėdos – stebuklų metas. Tai laikas, kai vis dažniau galvojame apie tuos, kurie mums yra svarbūs ir tuos, kurie neturi tiek daug, kaip mes. Visgi, kad ir kokia magiška atmosfera aplinkui, natūralu, kad švenčių laukimas be dovanėlių – ne toks smagus. Ypač vaikams, kurie kiekvienais metais tikisi, kad Kalėdų senis juos nustebins.

Žaislai internetu yra dažniausias pasirinkimas tuomet, kai ieškoma dovana vaikui. Tačiau kai žaislų pasiūla tokia plati – kurie yra geriausi?
 
Pateiksime kelias idėjas, kurios suteikia galimybę vaikams ne tik smagiai leisti laiką, tačiau ir išmoko juos naujų dalykų.

Vaikams, kurie mėgsta kurti naujus dalykus, labai rekomenduojami meistrų rinkiniai, kurie skatina ne tik išmokti naujų dalykų, tačiau taip pat ir lavina vaiko fantaziją. Gali būti, kad tokio tipo rinkinukai padės Jūsų vaikui atrasti hobį, kuris ateityje net gali tapti jo profesija. Lygiai taip pat gali būti paaugusiems vaikams dovanojami virtuviniai rakandai, indai, kurie padės išmokti gaminti. Žinoma, ne visiems vaikams tinka tokia dovana, tačiau jeigu mažasis turi polinkį – būtinai jį reikia lavinti.

kaledos dovanos2
Mažiems vaikams labai rekomenduojami ugdomieji žaidimai, kurie taip pat skatina tobulėti. Jie gali būti labai įvairūs, kadangi skiriantis vaikų amžiui – reikalingas ir konkretus žaidimas. Nuo tokių, kurie moko vaikus pažinti spalvas bei formas, iki tokių, kurie skirti išmokti skaičiuoti bei kitus panašius dalykus.

Vertinami ne tik tie žaidimai, kurie lavina vaiko loginį mąstymą bei tam tikrus įgūdžius, tačiau ir skirti kūrybiškumui puoselėti. Jie puikiai tinka skirtingos lyties, skirtingo amžiaus vaikams, o kūrybiškumo lavinimas yra labai svarbi vaiko vystymosi, mokymosi dalis.

Priemonės gali būti labai skirtingos. Svarbiausia dovanoti tokias, kurios atitinka jų amžių. Kūrybiškumui lavinti puikiai tinka ir piešimo priemonės, ir skirtos lipdymui, žinoma, klijavimo bei komponavimo. Svarbiausia kūrybos proceso metu skatinti vaiką, jį girti, leisti jam daryti taip, kaip jis nori. Juk tai – kūryba. Taisyklių čia nėra.

Taip pat labai rekomenduojami ir muzikiniai žaislai, kurie ugdo vaiką. Žinoma, jie ne visada patinka tėveliams, tačiau juk vaikas -  svarbiausia, taip. Labai dažnai paprasti muzikiniai žaislai galiausiai virsta instrumentais, kuriais vaikas mokosi groti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.