Hiacintas: viskas, ką turėtumėte žinoti apie šią gėlę

hiacintas
Mėgstantiems gėles ir norintiems gyventi estetiškoje aplinkoje, puikiu pasirinkimu gali tapti hiacintas. Vis dėlto, tam, kad ši gėlė iš tiesų džiugintų jūsų akis savo įspūdingu grožiu, būtina susipažinti su svarbiausias faktais. Tai ir kviečiame padaryti.

Augalo struktūra ir aukštis

Tai – svogūninė kambarinė gėlė, kuri turi belapį žiedkotį, ant kurio yra išsidėstę apie 30 (o kartais ir daugiau) į varpelius panašių žiedelių. Jie gali būti ypač įvairių spalvų, tačiau dažniausiai galime išvysti kreminius, gelsvus, rožinius, rusvus, raudonus, šviesiai mėlynus žiedelius. Kiekvienas svogūnėlis išleidžia po vieną žiedkotį, žiedai žydi apie 3 savaites.
 
Priežiūra

Labiausiai šiam augalui tiks erdvė, kurioje temperatūra siekia 9 laipsnius šilumos (tačiau temperatūra gali siekti ir iki 15 laipsnių šilumos). Hiacintas – augalas, kuris mėgsta šviesą, tad reikėtų laikyti tokioje patalpoje, kurioje daugiausiai nei pusė paros būtų užtikrinamas kokybiškas apšvietimas. Kiek kitaip yra su oro drėgmė – tikrai pakaks vidutinio drėgnumo. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į gėlės vazonėlį: jis turi būti maždaug 5 kartus platesnis nei augalo svogūnėlis.

Pavasarį bei žiemą hiacintas turėtų būti laistomas reguliariai, tačiau vandens kiekis turėtų būti vidutinis, o ramybės laikotarpiu reikėtų laistyti dar mažiau. Tačiau labai svarbu užtikrinti, kad vazone nebūtų užsistovėjusio vandens.

Hiacintą pakaks vos du kartus per mėnesį patręšti trąšomis, kurios yra skirtos kambarinėms gėlėms.

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad hiacintas ne tik papuoš jūsų namų aplinką: kadangi ši gėlė gali žydėti įvairių spalvų žiedais, nesunku pastebėti, kad hiacintas yra puikus pasirinkimas kiekvienam, kuris į savo namų aplinką nori įnešti daugiau spalvų. Be to, nepamirškite, kad skirtingos spalvos turi skirtingą poveikį: štai, pavyzdžiui, rožinės spalvos hiacintai pakvies romantiką ir sėkmę į jūsų namus, o alyvinės ir melsvos – padės išlaikyti oficialumą, adekvačiai vertinti situaciją. Bet kuriuo atveju, nuostabus vaizdas jūsų namuose garantuotas. Beje, nereikia pamiršti ir fakto, kad šios gėlės skleidžia švelnų, svajingai nuteikiantį aromatą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.