Vakaras, kupinas staigmenų, kurių niekas nesitikėjo

gulbele kolektyvas
UAB „Gulbelė“ tęsia tradicijas – renginio metu pagerbti ir asmeninėmis dovanėlėmis apdovanoti penkerius, 10, 15 bei 20 ir daugiau metų įmonėje dirbantys darbuotojai. D. Pavalkio nuotr.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Kadangi didžiausios metų šventės prekybininkams yra didžiausias darbymetis, tai sausis pats tinkamiausias metas susirinkti, pasidžiaugti pasiektais rezultatais ir atšvęsti. Tad praėjusį šeštadienį UAB „Gulbelė“ pakvietė savo darbuotojus į Šakių kultūros centrą, kur jiems ir buvo padėkota už praėjusių metų rezultatus. Renginio metu pagerbti penkerius, 10, 15 bei 20 ir daugiau metų įmonėje išdirbę darbuotojai, išdalintos „Gulbės sparnų“ nominacijos.

Sveikinimo žodį taręs UAB „Gulbelė“ direktorius Arūnas Tarnauskas 2019-uosius pavadino stabiliais, nes „ačiū Dievui – neįvyko krizės, neatsirado naujų virusų, kurie pakenktų mūsų gyvenimui, o mes galėjome įgyvendinti savo planus, savo strateginius uždavinius“. Pasak jo, praeitais metais abiejų įmonių (UAB „Gulbelė“ ir dukterinės įmonės „Gulbelės prekyba“) prekyba augo 6 proc., sąnaudos didėjo 12 proc., darbuotojų skaičius išliko panašiai toks pat, atidarytos dvi naujos parduotuvės Jurbarke ir Kalvarijoje.

„Buvom matomi ir girdimi tiek rajoninėje, tiek ir nacionalinėje aplinkoje. Daugiausiai mus garsino projekto „3x3“ krepšininkai. Šakių „Gulbelės“ vardas taip sunkiai buvo tariamas tai korėjiečių, tai arabų, tai japonų kalbomis“, – džiaugėsi vadovas, primindamas, kad nors buvo sukurta naujų paslaugų ir produktų, tačiau ir „Kuchmistrai“, ir „Gulbelės kepyklėlė“, ir parduotuvės, kurios įsikūrusios senamiesčiuose arba turistinėse zonose, prisidėjo prie turizmo vystymo, taip parodant, kad jie yra ne tik prekybininkai, bet vysto ir kitas veiklas.

Pasveikinti didžiausios rajono įmonės, kuri suteikia daugiausiai darbo vietų, atvyko rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis. Jis įteikė padėkas vadybininkui plėtrai Redui Miškiniui ir krautuvės Gelgaudiškyje vedėjai Jolitai Rakauskienei. Seimo narė Irena Haase, džiaugdamasi gražiomis „Gulbelės“ tradicijomis susiburti draugėn ir prisiminti praėjusius metus, už tradicijų puoselėjimą ir naujų, sveikesnių įpročių kūrimą padėkos raštu apdovanojo kavinės-picerijos „Kiba“ direktorę Renatą Stulgaitienę. Seimo narys Kęstutis Smirnovas dėkojo už pasirinktą socialiai atsakingą verslo kelią ir įteikė „Gulbelės“ vadovui sveikinimą, kuris skirtas visam kolektyvui. Beje, į šventę atvykusių darbuotojų laukė staigmena, kurios niekas nesitikėjo. Kad meras dažnai pasirodo scenoje, jau tapo įprasta, bet kad uždainuos A. Tarnauskas, tikrai niekas nelaukė, todėl jo ir dukros Veronikos duetui niekas neliko abejingas. Kas braukė ašarą, kas svajingai šypsojosi, galbūt prisimindamas savo vaikus, tačiau šis debiutas buvo įvertintas susižavėjimo šūksniais ir audringais plojimais.  

Tradiciškai renginio metu apdovanoti ir penkerius, 10, 15 bei 20 ir daugiau metų įmonėje dirbantys darbuotojai. Į sceną lipo 17 penkerius metus įmonėje išdirbusių darbuotojų, kuriems buvo įteiktos asmeninės dovanėlės – vardiniai puodeliai. Penki darbuotojai buvo apdovanoti sidabriniais, trys auksiniais ir keturi platininiais ženkliukais su Gulbės atvaizdu. Su naujomis vyriausiosios buhalterės pareigomis oficialiai pasveikinta Justė Bakytė.  

Oficialią šventės dalį užbaigė nominacijų „Gulbės sparnas 2019“ teikimo ceremonija. „Metų proveržio“ nominacija buvo įteikta Viešvilės „Aibės“ kolektyvui. „Metų spartuoliu“ tapo Kriūkų „Aibės“ darbuotojos. Nominacijos „Metų pardavėjas“ pasirodė vertos net dvi „Aibės“ krautuvės – Gelgaudiškio ir Beržų. „Metų kolega“ (pamirštas ačiū žmogui, kuris niekada nepalieka bėdoje)  nominuota personalo vadybininkės asistentė Aistė Urbštienė. O štai „Metų ryšininkai“ – įmonės vairuotojai Gediminas Kasparevičius, Algirdas Leščevičius, Kęstutis Martinkevičius, Jonas Stakauskas ir Daivaras Žemaitis į sceną lipo penkiese. Sparnai už įspūdingus tvarkos ir revizijų rezultatus įteikti Lukšių „Aibei“ ir Pilviškių „Gulbelei“, o už didžiausią 2019 m. pardavimų augimą apdovanotas Kelmės „Statybų duonos“ vadybininkas Aurelijus Remeikis. Nuspręsta, kad nominacijos „Metų atsidavimas“ labiausiai verta buhalterė Sandra Pažereckienė, o „Gerumo ambasadorėmis“ tapo net 18 su vaikų dienos centrais bendradarbiavusių krautuvių vedėjų.

Dar viena naujovė įmonėje – mėnesio darbuotojo rinkimai. Juo tampa daugiausiai vadovų ir kolegų įvertinimų sulaukę darbuotojai. Naudojantis proga šventėje buvo apdovanotos rugsėjo, spalio ir lapkričio darbuotojos – Gintarė Dangėlaitė, Aida Laucienė ir Jolita Rakauskienė. Džiugu, kad visą didelį įmonės kolektyvą tą vakarą pasiekė dar viena staigmena – „3x3“ krepšininkų, kurie šiuo metu intensyviai ruošiasi Tokijo olimpinėms žaidynėms, sveikinimai. Ypatingus prizus – du krepšinio kamuolius su žaidėjų parašais – jie perdavė savo fanams ir didžiausiems gerbėjams Kęstučiui ir Raimondui Urbštams.

Apdovanojimų metu muzikinius pasirodymus įmonės darbuotojams dovanojo „Šmiki šmaki“ atlikėjai ir Šakių rajono meno mokyklos šokėjai. Po šventinio furšeto scenoje pasirodė Česlovas Gabalis ir grupė „Pelenai“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.