Paštas dirba, bet imasi apsaugos priemonių

mobilus laiskininkas
Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

AB Lietuvos pašto darbuotojai yra iš tos kategorijos žmonių, kurie privalo dirbti net kai šalyje pandemija. Lietuvos paštas, atsižvelgdamas į situaciją, apribojo kai kurias paslaugas gyventojams, o savo darbuotojus saugo įvairiomis priemonėmis ir griežtai rekomenduoja jiems laikytis higienos reikalavimų.

AB Lietuvos pašto atstovė žiniasklaidai, Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė aiškino, kad paštas karantino laikotarpiu tęsia veiklą.  Siekdami riboti kontaktą tarp savo darbuotojų ir gyventojų, iki kovo 30 d. taikys tam tikrus veiklos apribojimus, tačiau gyventojams toliau pristatys tokias kritiškai svarbias paslaugas kaip pensijos, išmokos, tęs siuntų pristatymo paslaugą įsigijusiems būtinas prekes elektroninėse parduotuvėse. Anot V. Budrienės, pašto skyriuose klientams bus teikiamos tik būtinosios paslaugos: siuntų ir laiškų priėmimas bei išdavimas; išmokamos pensijos bei pašalpos; priimamos piniginės įmokos bei atliekamos piniginės perlaidos bei priimama spaudos prenumerata. Tačiau skyriuose ribojamas klientų skaičius, t. y. vienu metu skyriuje galės būti tiek žmonių, kiek yra klientų aptarnavimo vietų. Laikinai nebus teikiamos „PayPost“ paslaugos skyriuose, tačiau būtinąsias paslaugas bus galima gauti pašto skyriuose, o prekiaujama paštuose tik pakavimo priemonėmis ir pašto ženklais.

„Laiškininkai tiesiogiai į rankas šiuo metu pristato tik pensijas, pašalpas ir procesinius dokumentus, juos įteikiant „iki slenksčio“, t. y. pašto darbuotojai neaptarnauja klientų jų gyvenamųjų patalpų viduje“, – sako atstovė spaudai, pridurdama, kad darbuotojams paruoštos darbo instrukcijos, jie aprūpinti dezinfekcinėmis priemonėmis.

Pasak V. Budrienės, registruoti laiškai, prenumerata bei siuntos, telpantys į pašto dėžutę, įmetami į pašto dėžutę, o į pašto dėžutę netelpančios siuntos klientams į namus nepristatomos, bet išduodamos pašto skyriuje arba pristatomos į siuntų savitarnos terminalus. Kurjeriai siuntas pristato tik iki slenksčio.

Anot atstovės spaudai, darbuotojams skyriuose taip pat yra rekomenduojama vėdinti patalpas kas dvi valandas darant pertraukas po 15min. ten, kur tai yra įmanoma, tuo metu darbuotojams nusiplaunant rankas, nuvalant paviršius.

Kaip teigia pašto atstovė, darbuotojams, kurie yra rizikos grupėje ar turi nuogąstavimų dėl savo sveikatos būklės, darbdavys suteikia atostogas. Gyventojų prašoma jokiu būdu neatidaryti durų pašto darbuotojams, jei namie yra saviizoliacijoje esančių žmonių, o informuoti apie tai laiškininką net neatidarius durų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.