Deklaruoti bus galima ilgiau

Artėja žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimas, žemdirbiai deklaruoti pasėlius šiemet galės maždaug mėnesiu ilgiau. Svarstoma, kaip įrengti darbo vietas, kad jos būtų saugios savivaldybės ir seniūnijų darbuotojams.

Norint gauti Europos Sąjungos tiesiogines išmokas, deklaruoti pasėlius būtina. Deklaravimas, kuris buvo numatytas nuo balandžio 20 iki birželio 7 d., yra pratęstas iki birželio 22d. (paraiškos su vėlavimais bus priimamos iki liepos 17 d.).
 
Bus imamasi papildomų veiksmų siekiant sumažinti visas įmanomas rizikas. Pirmiausiai rekomenduojama pasėlius deklaruoti nuotoliniu būdu. Nuo balandžio 20 d. prasidės tik nuotolinis žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimas. Prisijungusieji prie Paraiškų priėmimo informacinės sistemos per e-valdžios vartus turės galimybę patys pateikti paraiškas.

Pasak rajono savivaldybės Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus vedėjos Irenos Žemaitienės, didžioji dalis pareiškėjų pateikdami paraiškas naudojasi seniūnijų ir savivaldybės paslaugomis, todėl įprastas deklaravimas su fiziniais apsilankymais prasidės nuo gegužės 4 d., kad darbuotojai turėtų galimybę pasiruošti, parengti išankstines nuotolines paraiškas. Taip pat tariamasi su seniūnais, kaip įrengti darbo vietas, kad jos būtų saugios seniūnijų specialistams.

„Per mėnesį sudarysime pareiškėjų apsilankymo grafiką. Seniūnų prašiau, kad specialistams surastų patalpas seniūnijų pirmame aukšte, kad jos būtų kuo arčiau išėjimo, kad kuo mažiau žmonės kontaktuotų su kitais asmenims“, – aiškino I. Žemaitienė.

Jau balandžio 6 d. prie sukurtos nuotolinių mokymų, kaip dirbti su deklaravimo sistema, platformos galės jungtis tiek žemės ūkio veiklos subjektai, tiek seniūnijų ir savivaldybės darbuotojai.

I. Žemaitienė neatmetė galimybės, kad pasėlių deklaravimo data ir tvarka dar gali keistis dėl sunkiai prognozuojamo koronaviruso plitimo.

Žemės ūkio ministerija yra nukėlusi ir žemės ūkio technikos technines apžiūras. Traktoriams, kuriems yra pasibaigusi arba pasibaigia techninė apžiūra po 2020 m. kovo 14 d., techninės apžiūros galiojimo laikas pratęsiamas iki tol, kol Lietuvoje galios karantino režimas ir 2 mėn. po jo.

Pernai rajone 2 tūkst. 493 pareiškėjai deklaravo 97 tūkst. 379 ha žemės ūkio naudmenų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.