Miško sodinimo darbai įgavo pagreitį

miskasodis
Šilagirio girininkijos girininkas Gintautas Juškaitis ir Lekėčių medelyno meistras Gintas Čekauskas kasdien išsiveža į plynus laukus pilnus maišus sodinukų naujiems miškams įveisti. Asmeninio archyvo nuotr.


Kovo antroje pusėje prasidėję miškų sodinimo darbai urėdijose jau įpusėjo – žadama, jog bus baigti iki balandžio pabaigos. Šiemet VĮ Valstybinės miškų urėdijos Šakių regioniniame padalinyje planuojama atkurti 169,3 ha miško, o visoje šalyje vietoj daugiau nei 9 tūkst. ha iškirstų miškų ir ketinama įveisti 600 ha naujų.
 
Anot Šakių regioninio padalinio vadovo Gintaro Bacevičiaus, Šakių rajone šįmet bus pasodinta 519 tūkst. vienetų sodmenų. Baltkojų girininkijoje bus apsodinta 36,6 ha, Kidulių – 25,12 ha, Klevinių – 19,4 ha, Lekėčių – 13,4 ha, Plokščių – 16,3 ha, Sutkų – 24,1 ha, Šakių – 27,9 ha, Šilagirio girininkijoje – 6,5 ha plotas. Su Šakių rajono padalinio darbininkais atliekama 42 proc. miško sodinimo darbų, o kitus 68 proc. sodinimo darbų atliekama pasitelkus kitus paslaugų teikėjus. Iki balandžio 14 d. rajone atlikta 74 proc. miško sodinimo darbų, o visą miškasodį rajone žadama baigti ateinančią savaitę.

Miško kirtimo darbai kol kas miškuose sustabdyti, išskyrus sanitarinius kirtimus, tačiau urėdijos darbuotojai turi daug darbo tvarkydami kovo 12–13 dienomis vėjo išverstus ir išlaužtus medžius. Šie darbai planuojami pabaigti taip pat per balandžio mėnesį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.