Dėl deklaracijų kviečia skambinti iš anksto

Nors rajono ūkininkų laukuose šiuo metu pats darbymetis, tačiau žemdirbių laukia ir kitas ne mažiau svarbus darbas – pasėlių deklaravimas. Šiemet dėl koronaviruso grėsmės jis bus kitoks, apie tai plačiau informacija pasidalino savivaldybės Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus vedėja Irena Žemaitienė.

Kaip priminė I. Žemaitienė, nuo balandžio 20 d. prasidėjo pasėlių deklaravimas nuotoliniu būdu. Iki gegužės 3 d. pareiškėjai žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus galės deklaruoti tik nuotoliniu būdu, jungiantis prie Paraiškos priėmimo informacinės sistemos per Elektroninius valdžios vartus.
 
„Jeigu kiltų kažkokių neaiškumų deklaruojant nuotoliniu būdu, prie ūkininkų paraiškų gali prisijungti savivaldybės Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus ir seniūnijų specialistai ir padėti išspręsti iškilusias problemas. Per atstumą specialistai gali paruošti paraiškas, nekontaktuojant su pareiškėjais aptarti viską telefonu“, – aiškino I. Žemaitienė.

Anot I. Žemaitienės, mūsų rajone, deklaruojančių iki 10 ha yra 65 proc. pareiškėjų, todėl daugelis gali kreiptis telefonu ir patikslinti duomenis, jei, pavyzdžiui, keičiasi tik kultūrų pavadinimas ir nereikia perbraižyti laukų. Specialistas paruoš paraišką, o patvirtinta ji bus nuo gegužės 4 d.

Nuo gegužės 4 d. iki birželio 22 d. prasideda įprastas deklaravimas, lankantis pareiškėjams seniūnijose ir savivaldybėje.

„Vėluojančios paraiškos bus priimamos birželio 23–liepos 17 dienomis“, – akcentavo savivaldybės Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus vedėja ir pridūrė, kad už kiekvieną pavėluotą dieną išmokos mažinamos vienu proc.

I. Žemaitienė dar akcentavo, kad norintieji deklaruoti pasėlius seniūnijose paskambintų iš anksto ir susitartų dėl atvykimo laiko, taip norima, kad tarp žmonių apsilankymų būtų tarpai, kad būtų galima išvėdinti patalpas.

„Vengiant patalpoje sėdėjimo susiglaudus prie vieno kompiuterio monitoriaus, yra paruošti papildomi monitoriai, kad pareiškėjai galėtų per saugų atstumą matyti, ką su jų paraiška daro seniūnijos ar savivaldybės darbuotojas“, – aiškino I. Žemaitienė ir pridūrė, kad seniūnijose specialistams yra parengtos patalpos, kurios yra arčiau išėjimo, taip norima išvengti kontaktų su kitais seniūnijoje dirbančiais ar joje besilankančiais žmonėmis.

I. Žemaitienė dar paminėjo, kad tų specialistų, kurie dirbo antrame aukšte, darbo vietos perkeltos į pirmą aukštą, ji dėkojo seniūnams už pagalbą įrengiant šias patalpas.

Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus vedėja ragino pareiškėjus susitikimui su specialistais pasiruošti pagal karantino reikalavimus – turėti apsaugos priemones, kaukes, vienkartines pirštines.

„Draugo“inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.