Verslas norėtų daugiau lengvatų

palukaitiene
Praėjusį trečiadienį vykusio trišalės verslo tarybos posėdžio metu, kaip informavome praėjusiame laikraštyje, nemažai kalbėta apie mokestines lengvatas verslininkams bei mokestinių tarifų nustatymo klausimus. Taip pat aptartos galimų prekybos bei paslaugų vietų galimybės, kalbėta apie reklamos rinkliavas.

Jau anksčiau savivaldybės administracijos vadovai buvo skelbę, tiesa, tik socialiniame tinkle, kad jeigu yra norinčių savo veiklą vykdyti viešosiose erdvėse, jie karantino metu tas vietas galimiems paslaugų teikėjams suteiks nemokamai. Verslo tarybos posėdžio metu informuota, kad nebuvo sulaukta nė vieno paklausimo.
 
Kauno prekybos, pramonės ir amatų (KPPA) rūmų Šakių atstovybės narystės koordinatorė Daiva Palukaitienė atkreipė dėmesį, kad yra prekybininkų, norinčių, kad būtų išplėstas vietų, kur būtų galima prekyba, sąrašas.

„Tai būtų solidarumas nukentėjusiems, kad tai būtų nemokamai bent 2020 metams“, – sakė D. Palukaitienė.

Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius pažadėjo, kad tokios sąlygos bus sudarytos, bet pabrėžė, jog laikinai, o ne visam laikui. Jo nuomone, mieste negali būti chaotiškas vaizdas ir prekyba vykti ten, kur kas užsimano.

„Mes galim bet kur tą veiklą vykdyti, bet kuriam lauke ar miške, bet ten klientų nėra. Visi klientai sukasi apie didžiąją „Maximą“ ir ten nori vietų, o visur kitur nelabai įdomu. Kaip minėjau, rinkos sąlygos diktuoja – arba yra paklausa, ar ne“, – samprotavo KPPA rūmų Šakių atstovybės vadovas Arūnas Tarnauskas.

Beje, vasarį savivaldybės taryba patvirtino vietinės reklamos rinkliavos už išorinę reklamą tvarką bei kainas. A. Tarnauskas sako, kad verslo subjektams tai taip pat papildomas mokestis.

„Būtų prašymas 2020 m. rinkliavos netaikyti“, – prašė A. Tarnauskas, atkreipdamas dėmesį, kad apskritai, prieš priimant šią tvarką, sprendimas, taisyklės ir galimos kainos trišalėje verslo taryboje apskritai nebuvo aptartos.

Savivaldybės administracijos vadovai teigė – įstatymas dėl išorinės reklamos galioja seniai, tik mūsų savivaldybė nebuvo pasirengusi tvarkos ir jeigu yra papildomų siūlymų, jie pasirengę į juos atsižvelgti. Be to, kaip kalbėjo D. Grincevičius, pagrindinis tikslas buvo sutvarkyti mieste esančias reklamas, nes jų nemažai neskoningų, kabančių be jokių derinimų ir leidimų.

„Iki tvarkos priėmimo visa tai buvo galima įsiforminti už dyką, nekainavo nieko, tačiau niekas nereagavo. Kada pradėjom teikt raginimus, priėmėm tvarką, tuomet visi sukilo. Matot, kaip būna <...> eilę metų niekas nemokėjo jokios rinkliavos“, – kalbėjo administracijos direktorius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.