Naujovė agroversle – virtuali lauko diena

karkazas
Situaciją apie bręstančius rapsus kompanijos „BASF Agro Lietuva“ agronomas, vadybininkas Tomas Karkazas virtualiose lauko dienose pristatė iš ūkininko Algimanto Bublaičio lauko.


Gegužė ir birželis paprastai būdavo tas metas, kai agroverslo įmonės aktyviai kviesdavo žemdirbius į lauko dienas. Karantino sąlygos diktuoja naujus sprendimus – gegužės pabaigoje kompanija „BASF Agro Lietuva“ organizavo virtualią lauko dieną, o jos agronomai užsuko ir į rajono ūkininkų laukus.
 
Per pusantros valandos trukusį renginį klausytojai spėjo virtualiai apsilankyti Vilkaviškio, Raseinių, Pasvalio, Kėdainių, Ukmergės, Šakių, Jonavos rajonuose, apžiūrėti žieminių ir vasarinių kviečių, žieminių rapsų, vasarinių miežių ir pupų pasėlius. Žiūrovai galėjo ne tik žiūrėti, bet ir užduoti klausimus, į kuriuos tiesiogiai atsakinėjo „BASF Agro Lietuva“ specialistai.

Šakių rajone tiesiogiai iš ūkininko Algimanto Bublaičio rapsų laukų situaciją apžvelgė „BASF Agro Lietuva“ agronomas, vadybininkas Tomas Karkazas. Renginį iš studijos koordinavo pardavimų vadovas Lietuvai Saulius Nainys ir žurnalistas Dainius Radzevičius.

Rajono ūkininko laukuose T. Karkazas pristatė „InVigor“ rapsų hibridus, kurie, anot specialisto, išsiskiria augimo energija, atsparumu ligoms ir dideliu derlingumu. Kompanijos agronomai ir specialistai sako, kad šiais metais Lietuvoje žieminiai rapsai užima rekordinį plotą – net 256 tūkst. hektarų. Pasak T. Karkazo, dabartinis rapsų pasėlių vaizdas nuteikia labai optimistiškai ir leidžia tikėtis, kad sulauksime ir rekordinio derliaus.

Virtualiojoje lauko dienoje žemdirbiai galėjo sužinoti ne tik apie rapsus ir jų priežiūrai skirtas priemones, bet ir tai, kokia situacija yra žieminių pasėlių laukuose, kaip prižiūrėti ir kuo purkšti ankštinius augalus, be to, sužinoti pasaulio ekonominę situaciją, susidariusią dėl pandemijos, kuri, be jokios abejonės, tiesiogiai palies ir žemės ūkį. Visas renginys publikuojamas kompanijos „BASF Agro Lietuva“ internetinėje svetainėje, kurioje žemdirbiai bet kuriuo metu gali pasidomėti aktualijomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.