Palikti ženklai bando vairuotojų kantrybę

zenklas 30
Nuotekų tiesimo darbus Šakiuose vykdanti UAB „Terebro“ laikinai išvyko dirbti į kitą objektą, o kelio ženklus, kurie riboja eismą kelyje Šakiai–Kudirkos Naumiestis–Vilkaviškis, paliko stovėti. D. Pavalkio nuotr.


Vandentvarkos projektą Šakiuose vykdanti įmonė susirinko techniką ir dingo – darbai dar tik įpusėję, o vairuotojus piktina ant kelio palikti greitį ribojantys kelio ženklai.
 
Kęstučio gatvėje Šakiuose, kur jau prasideda Daugėliškių kaimo ribos, UAB „Šakių vandenys“ vykdo nuotekų tiesimo, įrengimo projektą kilometro ilgio atkarpoje. Dar pernai čia pradėjusi dirbti rangovų UAB „Terebro“ buvo ne kartą sukritikuota dėl vangaus ir neatidaus darbų vykdymo, o šį pavasarį darbininkai susirinko techniką ir išvažiavo iš šio ruožo, nors darbų galo dar toli gražu nematyti. Išvažiavus darbininkams kelio Šakiai–Kudirkos Naumiestis–Vilkaviškis atkarpoje liko stūksoti kelio ženklas, kuris riboja važiavimo greitį iki 30 km/h (įprastai toje vietoje leidžiama važiuoti 60 km/h), nors jis truputį patrauktas į šoną, tačiau vis tiek yra kelio ribose. Vairuotojams dėl šio ženklo kilo klausimas – kaip suprast, kad greitis ribojamas dėl vykstančių darbų, nors realiai darbai kuris laikas toje atkarpoje nevyksta?

UAB „Šakių vandenys“ direktorius Kęstutis Vilkauskas patikino, kad UAB „Terebro“ šiuo metu iš tiesų metusi visas pajėgas į kitą savo objektą, kuris yra Lukšiuose, nes čia ta pati įmonė vykdo nuotekų tinklų rekonstrukcijos darbus, o šie iki birželio vidurio turi būti baigti. Įmonės darbininkai grįš į Šakius tada, kai darbai Lukšiuose bus baigti. Kadangi minėtame ruože Šakiuose darbus įmonė dar žada tęsti, tai laikinai išvykdami darbuotojai paliko ir kelio ženklus bei atitvarus, kurie skyrė važiuojamąją kelio dalį nuo tos, kur buvo vykdomi darbai. Anot direktoriaus, įmonės darbuotojai jį patikino, kad kelio ženklų pastatymas yra suderintas su Kelių direkcija ir darbininkai turi teisę laikyti tame ruože kelio ženklinimą, kol vykdomas vandentvarkos projektas.

Pasak Šakių rajono policijos komisariato viršininko Aušrio Kvederevičiaus, jeigu yra kelio ženklai, kurie nurodo, kokiu greičiu važiuoti, vadinasi, vairuotojai privalo to laikytis, nepaisant, ar vyksta darbai, ar nevyksta. Anot viršininko, kol kas policija šiame gatvės ruože, greičio matuoklio (vadinamo trikojo) dar nestatė ir vairuotojų nebaudė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.