Ar ženklai išspręs problemas?

jakstys slapikas valiukas
Į Eismo saugumo komisijos posėdį atvykęs Šakių rajono žemdirbių asociacijos tarybos pirmininkas Rimantas Valiukas (dešinėje) kartu su žemdirbiais Kęstučiu Jakščiu (kairėje) ir Rimas Šlapikas kėlė klausimą, jog per kai kurias gyvenvietes sustatyti svorį ribojantys ženklai, neleidžia jiems su technika pasiekti laukų. D. Pavalkio nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Į rajono žemdirbių asociaciją kreipėsi ūkininkai, kad dėl transporto svorį ribojančių kelio ženklų jie negali patekti į dirbamus laukus. Klausimą dėl Bridžių (Šakių sen.) gyvenvietėje esančio svorį ribojančio ženklo žemdirbiai išsakė ir rajono savivaldybės Eismo saugumo komisijai,  prašė ženklą panaikinti. Po ilgų diskusijų buvo priimtas sprendimas ženklą pakeisti kitu.

Į trečiadienį savivaldybės salėje vykusį Eismo saugumo posėdį atvykęs Šakių rajono žemdirbių asociacijos tarybos pirmininkas Rimantas Valiukas aiškino, kad problema, kai dėl svorį ribojančių ženklų žemdirbiai negali patekti į dirbamus laukus, yra ne tik Bridžiuose, bet toks ženklas, ribojantis masę, stovi ir Valiulių gyvenvietėje. Todėl ūkininkai priversti pažeidinėti eismo saugumo taisykles.

„Anksčiau savivaldybės ūkio skyrius išrašydavo leidimus, kad ūkininkas gali patekti į dirbamus laukus, tai buvo gana gera praktika“, – svarstė žemdirbių atstovas.

Buvo paaiškinta, kad tokių leidimų buvo atsisakyta. Posėdyje dalyvavęs policijos atstovas Romualdas Bagdonas dar pridūrė, kad jei stovi draudžiamieji ženklai, jokie leidimai, kuriais pažeidžiamos Kelių eismo taisyklės, negali būti išduodami.

Kaip patikslino Eismo saugumo komisijos sekretorius Aurimas Staugaitis, Bridžiuose gatvė neseniai buvo išasfaltuota iš projektinių savivaldybės lėšų ir saugant kelią buvo uždėtas ženklas „Ribota masė 8 t“.

„Jei nėra to ženklo, tai per gyvenvietę atsidaro tranzitas – iš Išdagų, Kudirkos Naumiesčio masiškai važiuoja transportas, vežantis grūdus“, – pasakojo Šakių seniūnas Dalius Jasevičius.

Buvo prieita prie nuomonės, kad, pastačius 304 ženklą „Krovininių automobilių eismas draudžiamas“, sunkiasvorei technikai, kurios masė yra didesnė kaip 3,5 t, važiuoti per gyvenvietę bus draudžiama, išskyrus aptarnaujantį transportą, o tokie ir yra žemdirbiai, važiuojantys į laukus atlikti sezoninių žemės ūkio darbų. Aišku, jiems reikės su savimi vežiotis žemės nuosavybę ar nuomą patvirtinančius dokumentus.

Toks sprendimas ir buvo priimtas, tiesa, A. Staugaitis svarstė, ar po ženklo pakeitimo nepasipils gyventojų skundai dėl per gyvenvietę važiuojančių traktorių ir kitos žemdirbių technikos.

„Šitas klausimas yra jau tiek išpūliavęs. Mes sprendžiam vienos suinteresuotos šalies klausimą ūkininkų naudai, kad jie galėtų apdirbti žemę, išvežti kultūras ir pan. Bet mes šito klausimo sprendimu nepaliečiam viešo intereso, nes toje gatvėje gyvenantys žmonės niekur neišsikraustys. Štai Pajotijo kaime tokia pati problema, gyventojai dūsta nuo dulkių, ten ūkininkų technika važiuoja tokiu greičiu. Mes pastatysime ženklą, tikrai gyventojai rašys skundus. Ženklas problemos neišspręs, nes pas mus nėra sąmoningumo. Mes su ūkininkais turime diskutuoti, kaip padaryti tą problemą, kad jos žala būtų kuo menkesnė tiems žmonėms, kurie gyvena prie tų kelių“, – svarstė komisijos narys Artūras Varankevičius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.