Kaip moterims padidinti pasitikėjimą savimi?

Kai išgirstame teiginį „pasitikinti savimi moteris“, daugelis mūsų jau automatiškai susikuria tokios moters paveikslą savo galvoje. Ji – lengvai pastebima, spinduliuoja sėkme ir nuoširdžiai džiaugiasi gyvenimu. Tačiau, kaip šį vaizdinį perkelti į realybę bei kaip tapti būtent tokia savimi pasitikinčia moterimi? Kaip ir daugelyje dalykų, taip ir čia yra keletas patarimų, kuriais vadovaujantis galima daug geriau jaustis savame kailyje bei padidinti užtikrintumą savimi. Visa tai taps ne tik lengvu keliu į pasisekimą, bet ir į laimingą gyvenimą. Tad, susipažinkime su pagrindiniais dalykais, ką galime padaryti dėl savęs.
 
Drabužiai

Turbūt ne kartą teko girdėti, jog esant prastai nuotaikai, vienas iš sprendimų – nusipirkti jums patinkantį rūbą ir nuotaika akimirksniu pasitaisys. Iš tiesų šis patarimas nėra iš piršto laužtas, kadangi tai, kaip mes atrodome, labai susiję su mūsų emocine savijauta tą dieną. Dažnai apsirengę mums patinkančius drabužius spinduliuojame gera nuotaika, pasitikėjimu savimi ir drąsa. Tuo tarpu pasirinkus prastą drabužių derinį – viskas pasisuka priešinga puse. Taigi, norint padidinti pasitikėjimą savimi, galite įsigyti tokius drabužius ar aksesuarus kaip:

●    Apatinis trikotažas – nors kartais gali pasirodyti, jog apatinis trikotažas menkniekis, kadangi jį visada dengia drabužiai, iš tiesų jis yra kur kas svarbesnis aspektas. Tinkamai pasirinktas apatinis trikotažas ne tik leis gražiau nugulti rūbams ant jūsų kūno, bet ir suteiks ypatingą pojūtį, kadangi tik jūs viena žinosite, jog ir po drabužiais slepiasi grožis ir seksualumas. Gražus apatinis trikotažas yra tikrų tikriausias slaptas ginklas, galintis užtikrinti gerą nuotaiką  visai dienai. Jei galvojate atnaujinti savo apatinių kolekciją, Varlė gali pasiūlyti didelį skirtingų modelių, geriausių gamintojų ir įvairiausių spalvų apatinio trikotažo pasirinkimą.  

●    Suknelė – gera suknelė tikrai nebūtinai turi būti prigludusi ar trumpa, tai turėtų būti tokia suknelė, kuri jums sukeltų pačias šilčiausias emocijas, vos tik ją pamačius spintoje. Dažnai tie drabužiai, kuriuos vilkėdami susilaukiame komplimentų, dar ilgai mums kelia susižavėjimą ir pasitikėjimą savimi.

●    Aukštakulniai – dar vienas moteriškas atributas, tikrai padidinantis pasitikėjimą savimi. Apsiavus aukštakulnius ne tik savo įvaizdžiui suteikiate elegancijos, bet ir pasikeičia jūsų laikysena, ji tampa grakštesnė. Neturite aukštakulnių? Pats laikas juos įsigyti, kadangi paspaudę šią nuorodą galite rasti patį geriausią kainos ir kokybės santykį, o ir jums tinkamiausią variantą čia bus tikrai nesunku išsirinkti.

Rūpinkitės savo kūnu

Sunku gerai jaustis savame kūne, jei juo nesirūpiname. Nepakankamai miego, nesveika mityba ar mažas fizinis aktyvumas tikrai nepadeda palaikyti geros savijautos. Taip pat 2016 metais atlikti tyrimai parodė, jog reguliarus fizinis aktyvumas padeda ne tik sustiprinti kūną, bet ir pasitikėjimą savimi. Būtent dėl šios priežasties rūpinimasis savimi turėtų būti prioritetas.

Neskubėkite savęs teisti

Dažnai, padariusios klaidą ar neteisingą sprendimą, esame linkusios save nuvertinti. Visgi, to daryti nereikėtų, kadangi klysti - žmogiška ir nėra nė vieno žmogaus, kuris per savo gyvenimą nebūtų padaręs vienokios ar kitokios klaidos. Tad, vietoj to, kad nusiviltume savimi sunkesniu gyvenimo etapu, geriau pagalvokime, ką kitą kartą galėtumėme daryti kitaip, jog situacija nepasikartotų.

Priimkite savo trūkumus

Nors tai gali skambėti keistai, tačiau pažinusi savo trūkumus, iš tikrųjų galite tapti labiau pasitikinti savimi. Bandymas užmaskuoti savo netobulumus traktuoja, jog jaučiatės nesaugiai pačios savęs kūne. Tad, užuot bandžiusi slėpti juos, priimkite trūkumus kaip dalį to, kas esate. Visgi, kartais kalbėdamos per daug susikoncentruojame ties savo minusais, kas taip pat nėra pasitikinčio savimi žmogaus ženklas. Jūsų netobulumai yra tik maža dalis to, kas esate. Svarbu juos žinoti ir priimti, bet tuo pačiu nereikia per daug jiems skirti dėmesio ir savo laiko. Geriau kasdien pagirkite save už kažką, ką gero nuveikėte tą dieną arba kas jums patinka jūsų išvaizdoje. Reguliariai taikant tokią praktiką, nė nepastebėsite, kaip pasikeis jūsų požiūris į pačią save.

Susikurkite aiškų planą

Pasitikinti savimi moteris supranta, kad nors tikslai ir yra svarbūs, jie nieko nereiškia, kol neturite aiškaus veiksmų plano jiems pasiekti. Visada patogu sakyti, jog jūsų tikslas yra uždirbti daug pinigų, kad galėtumėte išeiti iš dabartinio darbo. Bet jei neturite plano, kaip jį įgyvendinsite, šis jūsų tikslas yra ne kas kita, o svajonė. Tikslas, veiksmų planas ir dabartinės situacijos stebėjimas – yra pagrindiniai veiksniai, lydintys į pasisekimą ir priklausantys vienas nuo kito. Tad, neužmirškite nė vieno iš jų, o kad visas procesas būtų lengvesnis, pasinaudokite darbų planuote, kurioje galėsite užsirašyti visas kilusias mintis ar idėjas.

Užs.nr.d-0265

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.