Rajono gyventojai turėtų sumokėti apie 680 tūkst. eurų žemės mokesčio

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, kad privačios žemės savininkams jau apskaičiuotas už 2020 metus mokėtinas žemės mokestis, kurį reikia sumokėti iki lapkričio 16 dienos.

„Šiais metais Šakių rajone žemės mokestį turėtų sumokėti 8,6 tūkst. gyventojų, kurie savivaldybės biudžetą papildys 612 tūkst. eurų suma. Dar apie 68 tūkst. eurų turėtų pervesti 73 juridiniai asmenys“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė ir priduria, kad žemės savininkai apskaičiuotą žemės mokestį gali pasitikrinti ir jį sumokėti prisijungę prie Mano VMI.
 
Planuojama, jog į visų savivaldybių biudžetus 2020m. bus sumokėta apie 39,4 mln. eurų: apie 33,2 mln. eurų sumokės gyventojai, apie 6,2 mln. eurų – įmonės. 2019 m. apskaičiuota mokesčio suma buvo 39,4 mln. eurų, 2018 m. – 40,28 mln. eurų, o 2017 m. – 31,4 mln. eurų.

Žemės mokestis yra mokamas už gyventojams ir įmonėms nuosavybės teise priklausančią privačią žemę, išskyrus už miško žemę ir žemės ūkio paskirties žemę, kurioje įveistas miškas. Pažymėtina, kad VMI žemės mokestį apskaičiuoja pagal Registrų centro pateiktas žemės sklypų mokestines vertes ir pagal kiekvienos savivaldybės tarybos individualiai nustatytus žemės mokesčio tarifus, kurie gali svyruoti nuo 0,01 iki 4 proc.

Daugiausiai žemės mokesčio suskaičiuota Vilniaus apskrityje, mažiausiai – Tauragės apskrityje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.