Šventinį laikotarpį pasitinka siūlydamos unikalias rankų darbo dovanas

dovanos kaledoms
Lekėčių bendruomenės moterų klubas su savo gaminiais šiais metais nusprendė persikelti į internetinę erdvę, kur siūlo savo gamybos produkciją. Asmeninio archyvo nuotr.


Lekėčių bendruomenės moterų klubas, prisitaikydamas prie sunkios dabartinės situacijos dėl COVID-19 pandemijos, šiemet šventėms ruošiasi kitaip nei anksčiau. Darbščios klubo moterys nusprendė savo gaminamus rankdarbius supakuoti į šventinius rinkinius ir pardavinėti kaip dovanas artėjančių didžiausių metų švenčių proga.
 
Dovanėlių asortimentą galima rasti bendruomenės feisbuko puslapyje, o užsisakyti jas galima telefonu, jos gali būti siunčiamos ir į kitus miestus.

„Yra užsakymų ir iš kitų kraštų, pavyzdžiui, Utenos, todėl siunčiame per paštomatus“, – sako bendruomenės pirmininkė bei moterų klubo vadovė Vaida Brazaitienė.

Tiesa, ji pažymi, kad nors rankų darbo gaminiai dabar yra madingi, tačiau, praėjus savaitei, žmonių susidomėjimas kol kas nėra didelis.

„Visiems patinka gražios nuotraukos internete, bet retas ką nors nusiperka. Populiariausi yra valgomi gaminiai, saldumynai, o suvenyrai, pavyzdžiui, muiliukai ar žvakės, kol kas nesulaukia savo pirkėjų. Populiariausius gaminius užsakinėja iš anksto, tačiau visumoje žmonių aktyvumas nėra didelis, dauguma komentuoja, giria ir džiaugiasi mūsų gaminiais, tačiau neužsisako“, – apgailestauja ji.

Pandemija sujaukė ne tik kasmetinę tradicinę Lekėčių bendruomenės moterų klubo kalėdinių darbų parodą, kuri buvo perkelta į virtualią erdvę, bet ir prieššventinę bendruomenės narių ekskursiją po Lietuvą, bendruomenės kolektyvo keitimosi dovanomis tradiciją. Vis tik bendruomenės pirmininkė V. Brazaitienė tikisi, kad bent jau miestelį bendromis jėgomis pavyks papuošti ir pagalbininkų atsiras ne mažiau nei praeitais metais.

Rimantas Puidokas

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.