Kaimo turizmo sodybos šventinį laikotarpį pasitinka tuščios

stalas sodyboje
Rajono kaimo turizmo sodybos didžiąsias metų šventes pasitiks tuščios, o net ir iki karantino sugriežtinimo daugelis veiklos nevykdė. Facebook nuotr.

Rajono kaimo turizmo sodybos pirmą kartą artėjant gražiausioms metų šventėms išgyvena sunkius laikus. Vyriausybei griežtinant karantiną ir įvedus naujus papildomus ribojimus, žmonės puolė atšaukinėti rezervuotas vietas, o sodybos turėjo jiems grąžinti sumokėtus pinigus. Šiuo metu yra leidžiamos tik apgyvendinimo paslaugos, kai apsistoti nakvynei gali tik vienos šeimos nariai.
 
Sodybų savininkai teigia, kad šiuo šventiniu laikotarpiu praras daug pajamų, o valstybės parama yra geriau nei nieko, tačiau nuostolių vis tiek nepadės kompensuoti. Vieni teigia išvis nedirbantys, nes neturi tam sąlygų, kiti sako, kad užsakymų dar yra, o treti – kad žmonės taip pat yra įbauginti, todėl bijo atvykti ir atšaukia užsakymus.

Turizmo sodybos „Nemuno vingis“ savininkas Alius Šuika nepaisant uždraustų masinių pobūvių teigia, kad jam įprastų užsakymų netrūksta: „Baliai baigėsi, o kambariai užsakomi pilnai, pas mus jau kelis metus labai daug tokių užsakymų yra.“

Tuo metu sodybos „Dobilas“ savininkas Rimas Dobilas sako, kad jo sodyba išvis nedirba, nes, sugriežtėjus reikalavimams, jis neturi ką pasiūlyti žmonėms.

„Nieko nėra, nedirbame, o kambarių ar namelių šeimoms pasiūlyti negalime – nėra įrengta“, – sako jis ir priduria, kad per pirmą karantino bangą pavasarį besikreipiančių buvo daugiau.

Apie karantino situaciją pasiteiravus sodybos „Mockynė“ vadovės Aušros Krisiukėnienės, atsakymas nuskambėjo panašiai.

„Sunkiai laikomės, nelabai ką galime padaryti, – situaciją komentuoja moteris ir pažymi, kad šis šventinis laikotarpis ramus. – Visi bijo komendanto valandos griežtinimo, bijo judėti iš namų. Šiai dienai – ramybės periodas, lauksime naujų metų.“

A. Krisiukėnienė  sako, kad pasikalba su kitų rajono sodybų šeimininkais, situacija visur panaši, tačiau spėja, kad kituose Lietuvos regionuose gali būti kiek geresnė.

„Galbūt Zarasų ar Molėtų rajonuose kitaip dirba“, – svarsto ji.  

Dauguma iš pašnekovų teigia, kad tenka susitaikyti su esama situacija ir laukti geresnių laikų. Valdžios sprendimui griežtinti karantiną neprieštarauja ir sako, kad įvesti ribojimai yra reikalingi. Jie laukia naujų valdžios sprendimų, seka situaciją ir su viltimi žiūri į artėjančius metus.

Rimantas Puidokas

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.