Priemiesčio žemė reikalingesnė ūkininkams negu plėtrai

planas zemes
Gyvenamajam kvartalui statyti numatytas Šakių priemiesčio žemės sklypas nenaudojamas pagal paskirtį jau 17 metų, o jeigu ne 26 hektarus jos ploto dirbantis vietos ūkininkas, visa teritorija apželtų krūmynais.

Savivaldybė prieš daugelį metų bendrajame plane nusimatė sklypą, kuriame turėtų plėstis miestas, vykti gyvenamųjų kvartalų statyba. Laikas bėga, statybos nevyksta, o jeigu ne vietos ūkininkai, tai žemės apželtų kaip neįbrendamos džiunglės.
 
Metų pabaigoje eilinį kartą ūkininkas Robertas Drevininkaitis prašė tarybos narių sumažinti žemės nuomos mokestį, o žemės nuoma (apie 26 ha) išbrangsta, nes ne tokia jos paskirtis, kaip įprastai nuomojasi ūkininkai. Tarybos narys Valdas Stankūnas klausė, ar ne metas pakeisti tos žemės paskirtį ir būtų tikslinga šitą sklypą bendrajame plane išimti iš gyvenamųjų namų statybos plano. Anot tarybos nario, tikslinga padaryti jį kaip dirbamos žemės sklypą, tada keistųsi jo vertė ir nereikėtų ūkininkui kasmet prašyti tarybos mažinti tų mokesčių.

„Per 17 metų tas kvartalas tapo beveik mišku, apžėlė, todėl jau aišku, kad jeigu jų niekam nereikėjo tiek metų, vargu ar reikės dabar. Manau, kad būtų tikslinga keisti ir žemės paskirtį, jeigu tik kas nors pareikštų tam norą“, – patikino administracijos direktorius D. Grincevičius.

Anot mero Edgaro Pilypaičio, koreguoti bendrąjį planą – ne savivaldybės administracijos, o tarybos narių kompetencija, tad jis norėtų, kad būtų apsispręsta, kuria linkme eiti, nes, sakė jis, tenka pripažinti, kad nei šiaip nei taip su tuo turtu savivaldybė tvarkosi ir kaskart vis turi daryti išimtis dėl žemės nuomos mažinimo. Svarstyta, gal reikėtų atsiklausti ir visuomenės nuomonės.

Štai komiteto posėdžio metu Gintautas Lenkas siūlė svarstyti galimybę ne ūkininkams nuomoti, o galbūt parką įkurti.

Artimiausiu metu rajono taryba ketina grįžti prie šio klausimo ir apsvarstyti galimybes keisti žemės sklypo paskirtį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.