Šį sezoną rajone sumedžiotas jau ketvirtas vilkas

vilkas zilinskas
Sausio pabaigoje taiklų šūvį į vilką paleido ir patelę sumedžiojo Gelgaudiškio medžiotojų klubo narys Ignas Žilinskas, kuriam šis vilko trofėjus yra pirmasis. Asmeninio archyvo  nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šį vilkų medžioklės sezoną itin taiklius šūvius leidžia rajono medžiotojai –  rajone sumedžiotas jau ketvirtas vilkas. Šį kartą pilkąjį plėšrūną sumedžiojo Gelgaudiškio medžiotojų klubo narys, o vilko trofėjus šiam medžiotojų klubui ir pačiam šauliui yra pirmasis.

Sausio 27 d. vakarą, jau sutemus, išėjęs į palaukę bokštelyje tykoti šernų, Gelgaudiškio medžiotojų klubo narys Ignas Žilinskas pamatė sėlinantį vilką. Žinodamas, kad vilkų medžioklės limitas dar neišnaudotas, medžiotojas nusprendė nepraleisti pro akis plėšrūno – paleidęs taiklų šūvį dabar jau džiaugiasi, kad jam pavyko sumedžioti vilko patelę. Tai pirmasis Gelgaudiškio medžiotojų klubo narių sumedžiotas vilko trofėjus.

„Labai džiaugiuosi, kad man pavyko, nes medžiotojui toks trofėjus yra tikra svajonė. Vilkė išėjo sekdama žvėrelių pėdsakais. Netoliese buvo dar vienas vilkas, tačiau jis neišėjo į palaukę. Tai retas atvejis mūsų medžioklės plotuose, nes mes, medžiotojai, žinom, kad daugiau vilkai laikosi gretimo būrelio plotuose, miškinguose plotuose, o į mūsų plotus jie užsuka rečiau“, – pasakojo I. Žilinskas.

Anot medžiotojo, kažkada yra jų medžioklės plotuose kažkam pavykę sumedžioti vilkų, tačiau tai nebuvo Gelgaudiškio klubo medžiotojai. Iš nušautos vilkės paimti mėginiai, kurie tiksliau parodys, koks gyvūno amžius, o pats I. Žilinskas sako, kad tai tikrai nėra jaunas gyvūnas, veikiausiai tai subrendusi kelerių metų patelė. Šiuo metu medžiotojas yra atidavęs išdirbti ir vilko kailį bei kaukolę, kurie papildys jo paties sumedžiotų žvėrių trofėjų kolekciją. Šešerius metus medžiotojo bilietą turintis A. Žilinskas sako, kad medžioklė jam yra artima nuo vaikystės, nes medžiojo jo tėtis, o vėliau ir pats po studijų nusprendė daugiau laiko praleisti gamtoje ir aktyviau užsiimti šiuo hobiu.

Nuo spalio 15 d. prasidėjus vilkų medžioklės sezonui, šis Gelgaudiškyje sumedžiotas vilkas yra jau ketvirtas rajono medžiotojų laimikis. Pirmąjį plėšrūną šį sezoną spalio 21 d. sumedžiojo Griškabūdžio medžiotojų klubo narys Karolis Bačėnas, spalio 24 d. vilką sumedžiojo Lekėčių medžiotojų klubo vadovas Žilvinas Lebedžinskas. Dar vieną vilko jauniklę pavyko sumedžioti to paties Lekėčių klubo nariui Dainiui Merkevičiui Kūčių išvakarėse, gruodžio 23 dieną. Visi šį sezoną sumedžioti vilkai buvo vilko patelės. Šiuo metu vilkų medžioklės sezonas jau eina į pabaigą – šalyje sumedžiotas 161 vilkas. Vilkų medžioklės sezonas baigsis, kada bus išnaudotas visas galimų sumedžioti vilkų limitas, kurį pernai Aplinkos ministerija padidino nuo 120 iki 175 vilkų. Praėjusį sezoną rajone vilkų nebuvo sumedžiota, o užpernai sumedžioti trys vilkai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.