Daržovių prekybą perkėlė į naujas patalpas

darzoves turgelyje
Jaunieji ūkininkai daržovių prekybą perkėlė į centrinę miesto turgavietę, kur šią savaitę atidarė naują parduotuvę-kioskelį. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Kiekvienam daržovių augintojui svarbu užauginti ne tik kuo geresnį derlių, bet ir kuo pelningiau jį realizuoti. Galbūt tai ir buvo viena iš keleto priežasčių, paskatinusių jaunus ūkininkus Dainą ir Povilą Janušaičius trečiadienį atverti naujos daržovių parduotuvės duris centriniame miesto turgelyje ir perkelti daržovių prekybą iš Zanavykų turgaus į patogesnę bei jaukesnę aplinką.

Jaunieji ūkininkai turguje parduodamos produkcijos didžiąją dalį užsiaugina savo ūkyje. Ir dabar aplink namus esančiuose daržovių laukuose uždengtos tarpsta kai kurios daržovės – bulvės, braškės, česnakai, o uždengtos jos šiandien tam, kad savo klientams jas būtų galima pasiūlyti kuo anksčiau. Pardavėjai savo ūkyje stengiasi užsiauginti kuo daugiau įvairių daržovių, tokių kaip ir šiuo metu pardavinėjami svogūnų laiškai, ridikai, salotos, o egzotinius vaisius ir uogas pardavėjai, kaip ir kiti prekybininkai, atsiveža. Tiesa, ir savų daržovių kartais nepakanka net sezono metu, tad tenka pirktis papildomai, o kol dar savosios tarpsta lysvėse, pardavinėjamos atvežtinės.Šiuo metu klientus domina ankstyvosios bulvės.

Naujai atidarytoje parduotuvėje gausu ne tik šviežių vaisių ir daržovių, bet ir marinuotų produktų bei riešutų ar netgi nuo senų laikų žinomų ir daugelio mėgstamų saldainių, vadinamų arachisais. Pati D. Janušaitienė sako, kad prekių asortimentą dar plės, jog klientas atėjęs rastų visko, ko trokšta jo širdis. Maža to, prekiautoja sako, kad jiems prioritetas yra kitų lietuviškų ūkių produkcija, pavyzdžiui, netrukus ant prekystalio atsiras sertifikuoti produktai iš sintautiškių Dainoros ir Valdo Piečaičių ūkio.

Trečiadienio rytą pasitikdama savo klientus prie turguje įkurtos parduotuvės-kioskelio, išpuošto balionais, D. Janušaitienė negalėjo nuslėpti susijaudinimo ir džiaugsmo, kad pagaliau turės patogią ir tvarkingą prekybos vietą.

„Visada smagu, kai kas nors naujo ir gero atsitinka – parduotuvė buvo mūsų planuose. Aišku, ir tai, kas atsitiko aname turguje, taip pat paskatino truputį anksčiau ieškoti išeities iš situacijos. Bet visada reikia eiti į priekį, daryti kažką naujo. Čia gera vieta, prie žuvies kioskelio, kas maistui labai tinkama, be to, visai kitos ir darbo sąlygos – tvarkinga, yra vanduo, patogu“, – sako D. Janušaitienė.

Anot pašnekovės, dabar bus visai kitos ne tik darbo sąlygos, bet ir lengviau prekiauti, negu pastaruoju metu iš autobuso ar turgaus paviljone. Be to, pastaruoju metu pačiame Zanavykų turguje maisto prekeiviai net negalėjo vykdyti prekybos, nes, radus higienos reikalavimų pažeidimų, turgaus šeimininkui pirmiau būtų reikėję juos pašalinti. Tačiau šeimininkas, užuot suskubęs šalinti trūkumus, išregistravo maisto prekybos veiklą, o prekybininkams su savo produkcija teko persikelti į turgaus automobilių stovėjimo aikštelę, kur prekiauti tapo dar nepatogiau nei pačiame turguje. Taip pat dėl nuolatinio prekių krovimo ir iškrovimo daržovės patirdavo temperatūros permainas, dėl to jos greičiau vysta ir būdavo sunkiau išlaikyti jų šviežumą.

Beje, pati D. Janušaitienė prieš kelias dienas tapo ūkininkė – oficialiai įgijo pažymėjimą. Tačiau moteris sako, kad ūkininkavimu ir daržovių auginimu visgi daugiau užsiima vyras Povilas, kuriam tai labai patinka, o ji mieliau rūpinasi prekyba ir bendrauja su klientais. Beje, per karantiną šeima taip pat nesėdėjo rankų sudėjusi – tiekė produkciją klientams į namus, o tai irgi, anot D. Janušaitienės, turėjo savų privalumų – išsiplėtė klientų ratas, atsirado naujų pažinčių bei nereikėjo atsisėdus dejuoti, kaip sunku ir nėra iš ko gyventi.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.